Ries Verburgt keert terug als chef-kok op Kasteel Montfoort

Robin van der Straten en Ries Verburgt
Tags: chef

Ries Verburgt keert terug als chef-kok op Kasteel Montfoort

Kasteel Montfoort opent per 8 januari 2026 opnieuw de deuren als à-la-carterestaurant. De heropening gaat gepaard met de terugkeer van een vertrouwd gezicht: chef-kok Ries Verburgt. Verburgt werkte eerder in de keuken van het kasteel en was jarenlang eigenaar van Restaurant De Schans in Montfoort, dat werd onderscheiden met een Bib Gourmand van Michelin.

Foto: eigenaar Robin van der Straten en chef-kok Ries Verburgt, gemaakt door Nathalie van der Straten

Voor zijn tijd bij De Schans (2004–2020) stond Verburgt al achter het fornuis op Kasteel Montfoort, onder verschillende eigenaren. Met zijn terugkeer wil hij zijn loopbaan afronden op een plek die voor hem bekend terrein is. “Toen ik onlangs in de krant las dat er een nieuwe, enthousiaste eigenaar was, bedacht ik dat ik mijn culinaire carrière wil afsluiten op deze voor mij vertrouwde plek”, aldus Verburgt. “We gaan alles weer ambachtelijk maken, met alleen maar verse producten.”

'We gaan alles weer ambachtelijk maken'

Eigenaar Robin van der Straten ziet Verburgt als een belangrijke versterking voor de nieuwe koers van het restaurant. “Je kunt ons restaurant zien als de gezelligste woonkamer van Montfoort, waar je goed kunt eten. Dat gevoel willen we er graag inbrengen: ambachtelijke kwaliteit in gemoedelijke sfeer.” 

Heropening

Om de heropening te vieren, biedt het restaurant van 8 tot en met 31 januari 2026 een speciaal welkomstmenu aan. Op het menu staan onder andere een drieluik van tonijn, paddenstoelenrisotto en een surf & turf-gerecht. Rond de feestdagen in december zal het restaurant al enkele dagen geopend zijn, met Verburgt in de keuken.

Artikel delen