Seb Smit keert terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma* in Beetsterzwaag

Seb Smit keert terug als chef-kok
Tags: chef

Seb Smit keert terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma* in Beetsterzwaag

Seb Smit is de nieuwe executive chef bij De Heeren van Harinxma* en Bistro Nijeholt (Bib Gourmand). Dat kondigt Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag aan. Smit keert na een indrukwekkende carrière op topniveau terug naar waar hij ooit begon.

Seb Smit, wiens culinaire fundamenten zijn gelegd op het prestigieuze Landgoed Lauswolt, ontwikkelde zich verder bij enkele gerenommeerde keukens van Nederland en daarbuiten. Zijn reis bracht hem via Alliance Gastronomique collega Herberg onder de Linde* in Aduard naar de bekroonde Lindenhof** in Giethoorn, waar hij twaalf jaar onder leiding van tweesterrenchef Martin Kruithof de fijne kneepjes van het vak leerde. Ook een prachtige stage bij NOMA*** in Kopenhagen bracht hem veel. Als keukenchef bij de Lindenhof bewees Seb klaar te zijn voor de uitdagingen die De Heeren van Harinxma met zich meebrengt

'Samen met het team wil ik de traditie van vernieuwing voortzetten'

"Ik ben enthousiast en vereerd om terug te keren naar Landgoed Lauswolt en de keuken van De Heeren van Harinxma te leiden. Dit is de plek waar mijn culinaire avontuur begon en ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen en passie voor gastronomie hier toe te passen. Samen met het team wil ik de traditie van vernieuwing en uitmuntendheid voortzetten," vertelt Seb Smit.

Deze wisseling van de wacht volgt op de aankondiging van chef-kok Arjan Bisschop, die na bijna tien jaar zijn talenten naar Zwolle verplaatst om daar een nieuw culinair avontuur te starten. Landgoed Lauswolt heeft diepe waardering voor de bijdrage van Bisschop en wenst hem alle succes met zijn nieuwe onderneming.

Onder leiding van Seb zetten de keukens van Landgoed Lauswolt hun focus op regionale producten en het respect voor de seizoenen voort en ontwikkelen deze verder. De samenwerking tussen Smit en Bisschop tijdens de overgangsperiode is twee maanden en eindigt op 8 juli.

Marc van Gulick, directeur van Landgoed Lauswolt, is zeer verheugd over de terugkeer van Smit en kijkt uit naar de frisse ideeën die hij zal brengen naar de verschillende restaurants "Het is een bijzonder moment om Seb, een product van onze eigen opleiding, weer thuis te mogen verwelkomen. Zijn terugkeer is een getuigenis van de rijke culinaire erfenis en de voortdurende evolutie van Lauswolt", aldus Van Gulick. “Ook ben ik natuurlijk trots en dankbaar voor alles wat Arjan voor ons de afgelopen jaren gedaan heeft.”
Artikel delen