Sebastiaan Pals nieuwe chef-kok bij Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn

Sebastiaan Pals en een gerecht van landgoed De Uitkijk in Hellendoorn
Tags: chef

Sebastiaan Pals nieuwe chef-kok bij Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn

Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn krijgt per 1 juni een nieuwe chef-kok: Sebastiaan Pals. Hij volgt Kyrian Kox op, die na zeven jaar het keukenteam verlaat om zich meer op zijn privéleven te richten.

Bib Gourmand

Onder leiding van Kox ontving het restaurant zeven jaar op rij een Bib Gourmand van Michelin, een erkenning voor uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In deze periode ontwikkelde het restaurant een duidelijke signatuur, met een focus op seizoensgebonden ingrediënten en een verfijnde, toegankelijke keuken.

Achtergrond Sebastiaan Pals

Sebastiaan Pals neemt het roer over met een achtergrond in de topgastronomie. Hij werkte vijf jaar bij De Librije*** in Zwolle, waar hij ervaring opdeed met koken op hoog niveau. Zijn stijl wordt omschreven als creatief en in balans, met veel aandacht voor seizoensproducten.

De komende tijd staat in het teken van een geleidelijke overdracht tussen de vertrekkende en nieuwe chef. Pals zal de menukaart op termijn voorzien van zijn eigen accenten, met behoud van de bestaande identiteit van het restaurant.

Artikel delen