Van asperge tot snert: voor ieder seizoen een smaakvolle kroket

adv - Foodpartners - Header

Van asperge tot snert: voor ieder seizoen een smaakvolle kroket

Nog even en dan is het aspergeseizoen voorbij. De komende weken zijn de ASPERGEkroket- en bitterbal van Echte Oud Hollandsche gelukkig nog volop verkrijgbaar. En er wordt hard gewerkt aan een zomer- en herfstkroket.

Zodra de witte asperges in het vroege voorjaar boven de grond uitpiepen, hangen de eerste horecaondernemers al bij ons aan de telefoon: ‘Is de ASPERGEkroket er weer dit jaar? Wanneer kan ik ze bestellen?’ De seizoenskroket – en bitterbal van het private label Echte Oud Hollandsche zijn ontwikkeld nadat Sander, eigenaar van horecagroothandel FoodPartners, een gesprek had met zijn aspergeleverancier: “Veel asperges komen niet op het bord terecht omdat ze niet 100% aan de verkoopeisen voldoen. Met die reststroom wilden we graag aan de slag. Bovendien was een grote producent net gestopt met de levering aspergekroketten, terwijl het nog wel een geliefd product was onder horecaondernemers. Wij zijn dus in dat gat gesprongen.”

Het perfecte recept

Naast de ASPERGEkroket – en bitterbal met Belgische beenham, biedt Echte Oud Hollandsche ook een vegetarische variant. Sander: “De roux is verrijkt met gekookt ei, peterselie en heel fijngesneden witte asperges. De receptuur is ontwikkeld door ons culinaire team, waarin onder andere een oud-topchef zit. Hij heeft zelf een kleine krokettenfabriek opgezet en kent dus de fijne kneepjes van het vak. Ook bij ons test en proeft hij net zo lang tot hij het perfecte recept heeft gevonden.”

Culinair erfgoed

Tot halverwege de zomer – iets na het officiële einde van het aspergeseizoen dus – zijn de ASPERGEkroket en bitterbal verkrijgbaar bij FoodPartners. Intussen wordt bij de horecagroothandel hard gewerkt aan de opvolgers: een zomer- en een herfstkroket. “De zomerkroket wordt waarschijnlijk vegan. Voor de winter hebben we eerder al de SNERTkroket ontwikkeld: een supersmaakvolle snack met onder andere spliterwten, wortel en rookworst,” aldus Sander. Voor het 650-jarige bestaan van de stad Woerden lanceerde hij een paar jaar geleden een bijzondere KAASkroket- en bitterbal. “Bij alle producten van Echte Oud Hollandsche zoeken we een link met ons Nederlandse culinaire erfgoed. De producten passen helemaal in de trend van meer aandacht voor de Hollandse keuken en producten van eigen bodem. En ze zijn voor ondernemers een mooie manier om zich mee te onderscheiden.”

FoodPartners 

Het Woerdense bedrijf FoodPartners is een horecaleverancier van food en non-food artikelen. Echte Oud Hollandsche is een private label van het bedrijf, waaronder verschillende, unieke kroketten en bitterballen worden ontwikkeld. Daarnaast biedt Echte Oud Hollandsche een breed scala aan andere producten, waaronder strooibuskruiden en poeders.

Artikel delen