Shaffy Restobar in Amsterdam verwelkomt nieuwe chef Koji Miyahira

Shaffy Restobar in Amsterdam verwelkomt nieuwe chef Koji Miyahira

Vorige zomer opende Felix Meritis de nieuwe horeca hotspot Shaffy Restobar aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het restaurant staat inmiddels bekend om haar signature dishes. Met de komst van keukenchef Koji Miyahira krijgt het restaurant aan de Keizersgracht een nieuw gezicht én een Aziatische twist op het menu. Chef Floris van Straalen draagt de leiding van de keuken daarmee over, maar blijft betrokken bij de visie van het restaurant.

Een eigenzinnige opvolger in Shaffy Restobar

Bij Shaffy staat de altijd deur open en moet iedereen zich welkom voelen. Om die reden zag van Straalen in Miyahira een waardige en eigenzinnige opvolger: “Bij Shaffy staan we voor toegankelijkheid en creativiteit. Daarom zocht ik iemand die van puur eten houdt, dat ook met een eigenwijze maar toegankelijke twist kan brengen en niet bang is om culinaire grenzen op te zoeken. Ik denk dat Koji daar de juiste persoon voor is, omdat hij nieuwe smaken meebrengt waar wij veel van kunnen leren. Dat maakt het een goede combinatie met Shaffy Restobar, een plek waar we onze gasten graag verrassen op een simplistische manier.”

Koji Miyahira + Floris van Straalen - Shaffy Restobar
Koji Miyahira en Floris van Straalen

Guilty pleasures met een Aziatische twist

Met de komst van Miyahira is de menukaart hier en daar aangepast. Een aantal guilty pleasures heeft een Japanse twist gekregen. Zo vertelt hij: “Mijn roots liggen op het Japanse eiland Okinawa. Hier worden de mensen bovengemiddeld oud. De bewoners van dit eiland eten simpele en pure producten. De oorsprong van je eten zien, proeven en ruiken. Deze filosofie wil ik introduceren op de menukaart. Gasten iets nieuws laten proeven, maar het mag niet gekunsteld aanvoelen.” Zo staat er octopus van de barbecue met kimchi op de kaart, maar ook knolselderij met kumquat en soja. De liefhebber kan bij Shaffy Restobar ook nog steeds terecht voor de signature dishes zoals de Mini Smashed Double Cheeseburger en Shaffy’s frites met basilicumaioli.

Shaffy Restobar - Gerechten Shaffy Restobar - Gerechten

 

Chef Koji Miyahira

Miyahira is de zoon van een Nederlandse moeder en Japanse vader. Op jonge leeftijd raakte hij geïnspireerd door de kookkunsten van zijn Japanse oma: een nieuwsgierigheid die uitgroeide tot een serieuze vaardigheid. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl waarin de puurheid van het product centraal staat. Miyahira stond eerder in de keuken bij Gaggan, Envy en Bougainville.

Over Shaffy Restobar

Shaffy Restobar is vernoemd naar Ramses Shaffy, een Nederlandse acteur en zanger die vaak te vinden was in cultuurhuis Felix Meritis, het pand waar de restobar gevestigd is. ‘Je leeft maar heel kort, maar een enkele keer’, zong Ramses in één van zijn chansons. Vanuit die gedachte draait bij Shaffy Restobar alles om genieten. Op het menu staan guilty pleasures die je kunt delen met je gezelschap en iedere vrijdag starten ze het weekend met wisselende dj’s en cocktails.

Shaffy Restobar

Over Felix Meritis

Het imposante gebouw aan de Keizersgracht opende in 1788. Het was het huis voor de nieuwsgierige en creatieve geest waar onder meer Napoleon en Ramses Shaffy rondhingen. Vandaag is het een cultuurhuis waar wetenschap, kunst en vermaak samenkomen. Felix Meritis is onderdeel van Amerborgh, waar ook Pillows Hotels deel van uitmaakt.

Shaffy Restobar Shaffy Restobar
Artikel delen