advertorial

advertorial
promotioneel
Zee en Zon in Katwijk werd twee jaar geleden verkozen tot beste strandpaviljoen van Zuid-Holland. En wie er deze zomer een hap neemt van de Smashburger, snapt meteen waarom. Chef-kok en mede-eigenaar Daniel Malcolm (31) heeft een neus voor kwaliteit én gemak. “Op Koningsdag verkochten we ruim honderd burgers.”
Foto's: Pim Ras
Openingsfoto: Daniel Malcolm (Zee en Zon) en Dewi Brons (LA Streetfood)
Sindsdien kunnen gasten de Smashburger Zee & Zon bestellen, een burger van Iers rundvlees met frites, kaas, bacon en uien. “We waren eigenlijk meteen overtuigd”, herinnert Malcolm zich. “De burger is lekker sappig met een constante kwaliteit. Daarnaast is hij erg makkelijk te maken.”
De 100g Smoky Mountains Pre-Smashed Burger wordt diepgevroren geleverd en hoeft niet ontdooid te worden. Je gooit ’m direct op de plaat of grill, en na negentig seconden is hij klaar om te serveren. “Snelheid is erg belangrijk voor ons. Zeker op drukke zomerse dagen wil je snel kunnen uitserveren. Daar is de Pre-Smashed Burger van LA Streetfood perfect voor. Gasten kunnen ook kiezen voor een extra supplement, pulled chicken, dat drie euro kost.”
De Smashburger is intussen een hype bij Zee en Zon, lacht Malcolm. Hij puft nog na van Koningsdag, toen er prompt vijf dozen (ruim honderd burgers) doorheen gingen. En ook dat liep als een trein. “Het is echt ongelofelijk makkelijk te maken”, vindt Malcolm. Omdat de burgers al gesmashed zijn, zijn ze geschikt voor zowel plancha als grill. “Altijd een mooi formaat, altijd dezelfde kwaliteit. Dit gerecht past perfect bij ons concept als strandtent.” Het is puur Iers rundvlees, dat blijft gewoon het beste. Het heeft altijd een hoge kwaliteit.”
*Tekst gaat verder onder de foto.
“Een burger past prima bij een strandtent”, vindt Malcolm. “Het is snel, makkelijk te maken en ook redelijk betaalbaar.” Voor nog geen twee tientjes staat hij op de kaart. “We hebben voor ieder wat wils”, zegt de chef. “Klassieke gerechten zoals een schnitzel of kipsaté, maar ook wat luxere gerechten, zoals de hertenbiefstuk en zeetong. Onze gasten houden daarvan.
Bij ons komt iedereen. Jong en oud, locals en toeristen. Onze prijskwaliteitverhouding is gewoon goed.” Malcolm heeft recht van spreken. In 2023 werd het Katwijkse onderkomen verkozen tot beste strandpaviljoen van Zuid-Holland. “Dat was best een bijzonder moment. De jury vond vooral de sfeer bij ons goed. Overall waren ze erg tevreden.”
*Tekst gaat verder onder de foto's.
Zee en Zon glom van trots na de uitverkiezing. “Er wordt hier hard gewerkt”, weet de mede-eigenaar. “Het hele jaar door zijn we van ’s ochtends negen tot ’s avonds tien uur open. Op mooie dagen bedienen we tot wel driehonderd gasten. Gelukkig hebben we veel fulltimers. Daardoor loopt het als een trein.”
Of er nog iets te wensen overblijft voor Malcolm? Hij denkt even na: “Elke dag iedereen blij maken”, lacht hij. “Dat zou mooi zijn.” Al is hij voor de korte termijn ook tevreden met mooie, zomerse stranddagen. “Dat blijft toch elke keer een vraagteken. Het blijft strand, het blijft Nederland.”
*Tekst gaat verder onder de foto in het groene kader.