Snelle en smaakvolle gerechten en salades bereiden met vinaigrettes

Vinaigrettes Risso

Snelle en smaakvolle gerechten en salades bereiden met vinaigrettes

Met de vinaigrettes van Risso maak je heerlijke gerechten voor alle gasten op je terras. Het zijn niet alleen smaakmakers voor je salades, maar ook ideaal voor marinades en om gerechten mee af te blussen.

Nu het terrasseizoen in volle gang is, wil je met jouw keuken snel kunnen schakelen. Een vol terras met blije mensen en aantrekkelijke gerechten op tafel nodigt anderen uit. Gasten die je snel van eten wil voorzien met zo min mogelijk complexiteit in de keuken en een hoge snelheid. Die tafel komt daarna nóg een keer vol! Salades zijn de ultieme terrastopper. Goede kans dat je op een mooie zomerdag veel salades verkoopt. En met een assortiment van vier tot vijf (wisselende) salades op de kaart kies je natuurlijk voor een portfolio aan ingrediënten dat in meerdere gerechten toe te passen is.

Vega(n) salades

Ruim de helft van je collega-ondernemers heeft een vegan salade op de kaart staan. Een tip om vegan gerechten harder te laten lopen is om deze niet specifiek als vegan, maar als heerlijke salade voor iedereen te presenteren. Of door aan andere salades de optie ‘bestel vega(n)’ toe te voegen. Zo bied je direct ook meer keus aan jouw gasten vanuit een aantal basisgerechten. Salades in jouw keuken vega(n) maken is makkelijker dan je denkt. Met een kleine twist op de vlees- of kipcomponent in jouw gerecht en de juiste vinaigrette switcht je personeel zonder enige moeite tussen vlees en vega(n). Zoals deze handige – vooraf te bereiden – salade jar met fregola pasta en naar keuze kip of vegan  kipstuckjes, afgeblust met Risso Thai Soy vinaigrette. 

Risso vinaigrettes

Risso vinaigrettes zijn zoals vinaigrettes bedoeld zijn: met een natuurlijke scheiding van de olie en azijnlaag en intens van smaak. Ze voegen textuur, smaak en glans toe aan je gerechten. Na het schudden blijft het mengsel lang stabiel en bindt zich goed aan andere ingrediënten. De handzame fles van 450 ml zorgt voor een perfecte dosering. En bijkomend voordeel; de flessen passen precies in een koellade. Zo heb je jouw smaakmakers altijd dicht bij de hand.

Risso vinaigrettes zijn niet alleen smaakmakers voor salades, maar kunnen ook perfect gebruikt worden om te marineren of gerechten af te blussen. Instant smaak! Handig, hoogwaardig en heerlijk. Het assortiment Risso vinaigrettes bestaat uit populaire en vernieuwende smaken: Limoen, Balsamico, Thai Soy en Mosterd met een vleugje honing. 

VandeMoortele_Risso_Food4all

FOOD4ALL-RECEPTEN

Risso biedt volop inspiratie voor toegankelijke en smaakvolle Food-4All-recepten. Benieuwd hoe je met een 2-fasen vinaigrette van iedere salade of voorgerecht een smaakbom maakt? Klik op de onderstaande button en laat je inspireren door de recepten van Risso. Hier vind je ook het volledige recept van de Thai Soy salade met kip(stuckjes).

Bekijk de recepten van Risso

Artikel delen