Spice up your bites met Duca Hot&Spicy Chicken Poppers voor de horeca

Hot & Spicy Chicken Poppers van Duca

Spice up your bites met Duca Hot&Spicy Chicken Poppers voor de horeca

Spicy, kip en streetfood: in de Duca Hot&Spicy Chicken Poppers komen drie grote foodtrends samen. De snack werd recent gelanceerd voor de horeca en is te proeven op Horecava.

Hot, hotter, hotst; spicy food is in! Reden voor Duca om een nieuwe snack op de markt te brengen: de Duca Hot & Spicy Chicken Poppers. De snack is de pittige variant van de populaire Duca Popcorn Nuggets en werd onlangs gelanceerd voor de horecabranche.

De Duca Hot & Spicy Chicken Poppers worden gemaakt op basis van 100% malse en kwalitatief hoogstaande kipfilet. Het krokante, spicy korstje is iets donkerder en roder van kleur dan zijn naturel tegenhanger. Linda van den Heuvel, Trade Marketing Manager bij Duca, vertelt: “We zien dat spicy varianten enorm in trek zijn, helemaal in combinatie met kip. Deze pittige uitvoering in dit kleine, bitesize formaat is bovendien uniek in de markt.”

Meer weten?

Tapas en fingerfood

Met de toename van het aantal eetmomenten per dag groeit volgens Van den Heuvel ook de populariteit van dit soort streetfood. “Van drie maaltijden zijn we naar wel zeven eetmomenten per dag gegaan. We genieten vaker van kleine hapjes – zowel thuis als in de horeca en foodservice – en als het even kan gezellig met elkaar. Vanuit deze ontwikkeling is de opmars van tapas en fingerfood ontstaan. Gasten gaan daarbij liever voor kwaliteit en authentieke smaken dan voor kwantiteit.”

'Horecaondernemers die de snack al geprobeerd hebben, zijn enthousiast'

De Duca Hot & Spicy Chicken Poppers combineren goed in bijvoorbeeld een salade, maar zijn ook los erg lekker – bijvoorbeeld samen met de Duca Popcorn Nuggets bij de borrel, met een sweet-chili of pittige (soja)saus. Nieuwsgierig? Op Horecava is de nieuwe snack te proeven. Van den Heuvel: “Horecaondernemers die de snack al geprobeerd hebben, zijn enthousiast. Maar we zijn natuurlijk superbenieuwd naar de reacties van de bezoekers op Horecava."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Duca-hot-en-spicy-chicken-poppers-3

Streetfood

Intussen wordt bij Duca een nieuwe snack ontwikkeld, ook weer in de categorieën kip en streetfood. Van den Heuvel vertelt hoe de focus op streetfood ontstond: “De grondleggers van Duca reizen al jaren rond de wereld om overal authentieke snacks te proeven. In Azië – waar streetfood sterk vertegenwoordigd is – leerden ze dat de echt populaire smaken op straat aangeboden worden: loempia’s, yakitori, dimsums, garnalenhapjes en gyoza’s. Maar ook in andere werelddelen valt veel te ontdekken op dit gebied, denk aan BBQ-spiesen en take-away popcorn nuggets in de VS, of empanadas in Mexico. Met Duca brengen we al die items en -smaken naar de Nederlandse horecagast!”

Artikel delen