Stamppot van François Geurds om af te halen

Tags: chef

Stamppot van François Geurds om af te halen

Corona raakt ons allen hard en daarom heeft sterrenchef François Geurds besloten om zijn gasten deze koude tijden door te helpen met een heuse FG Stamppot. Deze caribische stijl stamppot is vanaf 18 november exclusief af te halen bij het twee Michelinsterren FG Restaurant in Rotterdam.

Winterse kost afhalen bij FG Restaurant

Samen met alle andere horecagelegenheden in Nederland moest ook François Geurds midden oktober zijn sterrenrestaurants sluiten voor gasten. Om zijn sterrenkwaliteit te bewaren aarzelde hij om afhaalmaaltijden te bereiden, maar nu het ernaar uitziet dat het virus voorlopig nog niet onder controle is besluit François toch anders. Om de culinaire liefhebbers in deze onzekere periode toch te kunnen voorzien van met passie bereidde gerechten maakt het FG team nu winterse kost van sterrenkwaliteit.

De lekkerste stamppot!stamppot François Geurds

Als het aankomt op smaak, gaat sterrenchef François Geurds voor niets minder dan perfectie. Zo is ook de stamppot uitgebreid getest in zijn eigen smaaklaboratorium voor jij het mag ervaren. En precies dat zorgt ervoor dat de gast kan genieten van deze FG Restaurant Stamppot. Een warme, heerlijke maaltijd bereid door een chef-kok met twee Michelin-sterren.

Kerst traditie

Sinds François Geurds de deuren van FG Restaurant en FoodLabs in Katshoek, Rotterdam, heeft geopend wilde hij maar één ding, zijn liefde voor eten delen met de omringende gemeenschap. Omdat hij begreep dat niet veel mensen Michelinsterrenprijzen kunnen betalen, nodigde François de lokale bevolking uit om met hem en zijn werknemers mee te doen aan hun personeelsmaaltijden tegen veel lagere prijzen. Daarbij kookt hij elke kerst maaltijden voor daklozen in Rotterdam. Hoewel Covid-19 de horeca bijzonder hard treft, wil François deze kerst zijn traditie van koken voor de plaatselijke daklozen voortzetten. Het wordt een afhaalmaaltijd in lijn met de Covid-19 regelgeving. Virus of niet, François zal de geest van geven levend houden, vooral voor degenen die het meest behoefte hebben aan een beetje kerstsfeer.

François Geurds

Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. Hij had maar 1 wens, leren koken. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Hij stopt niet voor hij het hoogst haalbare bereikt heeft. Samen met zijn team heeft hij een plek gecreëerd waar hij zijn gasten verrast en ultiem laat genieten en waarbij alles klopt op het gebied van smaak, service en sfeer. Elke dag opnieuw.

FG Restaurant

François Geurds (FG) Restaurant (2 Michelinsterren) staat voor Fanatiek Genieten ofwel Fabulous Gastronomy. Met als enige een smaaklaboratorium in Nederland, verzekerd hij de gasten van alleen de beste kwaliteit op het bord en in het glas. 

Artikel delen