Stefan Sumual en Robin Blaauw winnen de Don Papa Chefs and Shakers competitie

Stefan Sumual (Cocktailbar Feijoa) en Robin Blaauw (Restaurant Havn)

Stefan Sumual en Robin Blaauw winnen de Don Papa Chefs and Shakers competitie

Op dinsdag 20 juni streden vijf teams bestaande uit een chef en bartender in het Haagse restaurant Elea om de titel van de jaarlijkse Don Papa Chefs and Shakers competitie voor de horeca. Robin Blaauw (Restaurant Havn) en Stefan Sumual (Cocktailbar Feijoa) gaan er met de hoofdprijs vandoor: een reis naar de Filipijnen, de bakermat van deze bruine rum.

Openingsfoto: Stefan Sumual en Robin Blaauw
Foto's:
Milan Tettero

De finale bleek dé test tussen premium chefs en shakers met een eerbetoon aan de Filipijnse eet- en drinkcultuur. De vijf teams kregen 40 minuten om een origineel gerecht met cocktail te presenteren aan de vakjury.

Deelnemers

Zowel Café Annabel als Oogst stuurden een duo om hun zaak te vertegenwoordigen. Ultramarijn ging samen met Voco de strijd aan. Havn werkte samen met Feijoa en restaurant Elea streed om de winst met Peacockbar.

Elea en Peacockbar wonnen de tweede prijs: een Bastard kamado. Het team van Café Annabel won met hun derde plaats een compleet uitgeruste set van Bamix. Alle teams gingen naar huis met een professionele messenset van Rangelrooij.

Premium vakjury

Een jury van zeven topspelers uit de gastronomie en mixology beoordeelde de creaties. Daarin onder andere topchef Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Timo Janse (Flying Dutchmen Cocktails), Juliën van Loo (Parkheuvel**), Glen Ramaekers (Don Papa Rum), Mark Vaessen (OKU), Filipijnse chef Irene Esquibil en tv-bartender Victor Abeln.

Tekst gaat onder de foto verder.
Jury Don Papa Chefs and Shakers competitie
v.l.n.r: Juliën van Loo, Victor Abeln, Mark Vaessen, Glen Ramaekers, Soenil Bahadoer

Opdracht Chefs & Shakers

De wedstrijd gaf volop ruimte aan creativiteit, binnen een aantal vooraf gedefinieerde spelregels, waaronder het gebruik van Filipijns georiënteerde ingrediënten:

  • Voor de chef: bedenk een Filipijns streetfood-gerecht met ‘mango’ als hoofdingrediënt.
  • Voor de shaker: bedenk een cocktail met Don Papa Baroko en Filipijnse ingrediënten.

Tekst gaat onder de foto's verder.

Don Papa Chefs & Shakers_Gerecht 1 Don Papa Chefs & Shakers_Gerecht 2


Doorslaggevende creaties

Met deze ingrediënten kon het niet anders dan dat het een knallende en spannende finale werd. Winnaars Robin Blaauw en Stefan Sumual gaven de doorslag met hun creaties van luxe streetfood en een 'fluitje' van Don Papa Rum. Brandmanager Henk Hetzel: "Ook dit jaar verbaast het me weer hoeveel creativiteit er uit de samenwerking tussen witte en zwarte brigade is gekomen."

Artikel delen