Steijn Eckmann maakt overstap naar Ratatouille Food & Wine* in Haarlem

Steijn Eckmann en Jozua Jaring

Steijn Eckmann maakt overstap naar Ratatouille Food & Wine* in Haarlem

Sommelier Steijn Eckmann treedt per 1 mei toe tot het team van Ratatouille Food & Wine* in Haarlem. De overstap maakt hij onder leiding van chef Jozua Jaring.

Foto's: Milton Verseput

Na eerst te hebben gewerkt in de keuken, maakte Steijn Eckmann bewust de overstap naar het gastheerschap. Zijn loopbaan in de bediening begon bij Olivijn in Haarlem, waar hij vier jaar lang werkte en uiteindelijk doorgroeide tot maître-sommelier. Bij Olivijn legde Eckmann de basis voor zijn brede kennis en verfijnde gevoel voor gastvrijheid, met wijn als specialisatie. De afgelopen periode was Eckmann werkzaam bij 212** in Amsterdam. Hier verdiepte hij zich verder in wijn-spijscombinaties op topniveau en ontwikkelde hij zijn eigen stijl als gastheer en sommelier.

'Ik wil nieuwe gasten enthousiasmeren voor wijn'

Eckmann vertelt: "Dankzij mijn ervaring bij Olivijn en 212 en het werken met inspirerende leermeesters, ontwikkelde ik een eigen stijl op het gebied van gastheerschap. Voor mij draait gastvrijheid om warmte, ontspanning én kwaliteit. Ik wil niet alleen de doorgewinterde fine dining-gast verrassen, maar juist ook nieuwe gasten enthousiasmeren voor wijn én wijn-spijscombinaties. Natuurlijk altijd met een goed en persoonlijk verhaal erbij."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Steijn-Eckmann-Ratatouille-Food-Wine (2)
Portret van Steijn Eckmann

Team

"Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het ambitieuze team van Ratatouille Food & Wine", gaat Eckmann verder. "Ik zie het als een mooie uitdaging om mijn eigen signatuur toe te voegen aan de prachtige wijnkaart die de zaak al heeft."

Het team van Ratatouille Food & Wine laat weten dat het uitkijkt naar de komst van Eckmann. Zijn kennis, energie en gastgerichte aanpak zijn volgens hen een waardevolle aanvulling op het serviceteam onder leiding van Nick Spoelstra. Samen streven zij naar gastbeleving op het allerhoogste niveau.

Artikel delen