Supper on Tour brengt dinerspektakel naar bijzondere locaties in Nederland

Supper on Tour

Supper on Tour brengt dinerspektakel naar bijzondere locaties in Nederland

De Nieuwe Kerk in Den Haag vormde dinsdagavond het decor voor de aftrap van Supper on Tour, een reizend concept dat dining, muziek en performances samenbrengt op unieke locaties. Een select gezelschap van pers, influencers en bekende gezichten kreeg een voorproefje van wat deze tijdelijke ervaring in de komende maanden te bieden heeft.

Tekst: Nadine Muijt

De avond begon met een ontvangst in de monumentale kerk, waar gasten werden verwelkomd met een glas bubbels en een amuse van zeewierkrokant met een crème van wasabi. Het lange, centraal geplaatste podium bood uitzicht op de uiteenlopende acts van de avond. Terwijl het licht dimde, verschenen op de kerkmuur projecties van de steden waar de tour neerstrijkt: Den Haag, Leiden, Rotterdam, Den Bosch en Alkmaar.

Spectaculaire dinnershow

Daarna barstte de dinershow los. Danseressen, versierd met pluimen en glitter, bewogen sierlijk over het podium. SUPPER is niet bang om een tikkeltje excentriek te zijn. Een acrobate zweefde in een ring hoog boven het podium en een model werd met zwarte lijnen gebodypaint, terwijl een duo op rolschaatsen op hoge snelheid een choreografie uitvoerde. In de houten kerkbanken werkte een kunstenares live aan een schilderij van het monumentale gebouw. Zangeressen en de dj vulden afwisselend de ruimte met muziek.

*De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Supper on Tour - 2

Parallel aan de optredens werd een luxe vijfgangendiner geserveerd. De keuken, opgesteld in de kerk, bracht gerechten die de zintuigen prikkelden. De avond begon met burratini, aardbei en een crème van avocado, gevolgd door beef tataki met rettich en kewpie. Daarna werd rode poon met beurre blanc en asperges geserveerd, met als hoofdgerecht een malse tenderloin met truffel en portsaus.

Het dessert was een theatrale afsluiting: een model werd op het podium omgetoverd tot levend nagerecht, met chocolade, soesjes en brownies. Voor de gasten die de voorkeur gaven aan een klassiek bord, was er een brownie met karamel, popcorn en kokos.

*De tekst gaat onder de afbeeldingen verder.

Supper on Tour - 3 Supper on Tour - 4

De volgende stap

Sinds de overname van SUPPER door Joeri Salet in 2020 heeft het merk zich ontwikkeld tot een complete lifestyle-experience. Met de opening van het SUPPER Hotel in 2022 werd al een nieuwe dimensie toegevoegd aan het concept, dat reeds bestond uit een restaurant, club en cruise. Nu is het tijd voor de volgende stap.

"Als horecaondernemer vraag je je altijd af: breid je een succesformule uit naar een andere stad of zelfs land? Die gedachte speelt al langer, maar de vraag vanuit ons publiek werd steeds luider," zegt Joeri Salet. "Van DM’s tot gesprekken tijdens diners – overal kregen we de vraag: ‘Wanneer komen jullie naar mijn stad?’ Supper on Tour is ons antwoord: een tijdelijke ervaring, waarmee we de SUPPER-beleving naar nieuwe plekken brengen.

Bijzondere locaties

De komende maanden strijkt Supper on Tour neer op bijzondere locaties in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Den Bosch en Alkmaar, elk met hun eigen karakter en sfeer. Van oude kerken tot industriële panden.

Supper on Tour - 5 Supper on Tour - 7
Artikel delen