Podcastserie Ron Blaauw als leermiddel SVH

Podcastserie Ron Blaauw als leermiddel SVH

SVH brengt voor het schooljaar van 2021/2022 een compleet nieuw leermiddel uit, speciaal voor de toekomstige horecaondernemer. De methode heet SVH Ondernemersvaardigheden, is volledig digitaal en helpt mbo-studenten voorbereiden op hun examens én op de beroepspraktijk.

Podcast als leermiddel

Het doel van de podcast als leermiddel is studenten aan de hand van deze thema’s stap voor stap leren hoe zij een eigen ondernemingsplan schrijven en opleveren.

De thema’s:

  • Marketing & Sales
  • Personeel & Organisatie
  • Financieel Management
  • Ondernemingsplan

Overal leren 

Hybride leren en microlearning vormen de bouwstenen voor deze methode - altijd en overal leren: thuis, op school en in het leerbedrijf. Studenten gaan per onderwerp aan de slag met de stof met behulp van verschillende leselementen:

  • Praktische e-learning (magazines)
  • Theorieopdrachten (oefenen met de theorie)
  • Project (theorie toepassen in de praktijk)
  • Toetsen (checken of je de stof kent en begrijpt)

Interactief met leuke anekdotes 

In de interactieve magazines bestudeert de student niet alleen de theorie, maar maakt hij ook kennis met de praktijk door middel van praatplaten, interviews, podcasts en anekdotes van horecaondernemers als SVH Meesterkok Ron Blaauw. Bij ieder magazine hoort een theorieopdracht en een project, zodat de student actief met de theorie en ook met de praktijkkant van het ondernemersvak kan oefenen.

Theorieopdrachten en projecten

De theorieopdrachten en projecten zijn digitaal invulbaar en zijn ook als werkboek op papier beschikbaar via printing on demand, waardoor studenten zowel online als offline kunnen leren. Tot slot kunnen ze met de toetsen checken of ze de stof goed beheersen of wellicht nog iets moeten herhalen.  

Alle kerntaken gedekt 

SVH Ondernemersvaardigheden dekt het basisdeel (kerntaken 1 en 2) van het kwalificatiedossier Manager/ondernemer horeca en gaat deel uitmaken van de licentie SVH MOH/MHO, die nu al het profieldeel dekt. Samen dekken zij dan het volledige kwalificatiedossier. De huidige PlanBoek-titels, waar SVH Ondernemersvaardigheden een opvolger van is, blijven voorlopig beschikbaar. Deze sluiten aan op de online lessen.

Demolicentie

Het complete pakket van SVH Ondernemersvaardigheden zal vanaf schooljaar 2021/2022 volledig digitaal beschikbaar zijn in SVH Horecatalent, de online leeromgeving van SVH. Docenten, opleiders en trainers laat SVH graag als eerste kennismaken met dit nieuwe leermiddel.

Vraag daarom nu geheel vrijblijvend de gratis demolicentie aan op svh.nl/ondernemen en ontdek hoe jouw school of opleiding met het nieuwe leermiddel kan starten. Werk je als docent al met de ‘SVH MOH/MHO profieldeel’ licentie, dan is de vernieuwde demolicentie automatisch aan jouw account in SVH Horecatalent toegevoegd.

Beluister de podcast van SVH 

Bij dit nieuwe leermiddel is een speciale podcastserie gemaakt. In de podcast neemt SVH Meesterkok en ondernemer Ron Blaauw je mee in de wereld van ondernemen in de horeca en wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een goed ondernemingsplan.

Beluister de vier afleveringen met Ron Blaauw over de thema’s Marketing & Sales, Personeel & Organisatie, Financieel Management en Ondernemingsplan nu op svh.nl/ondernemen/podcasts of Spotify.

Artikel delen