Maandag 14 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. De elfde editie van deze jaarlijkse vakwedstrijd waarin totaal tachtig jonge koks en gastheren & -vrouwen hebben meegedaan.
Openingsfoto: Bodhy van der Louw, Sam Klein Oonk en Wessel Bijl, ROC van Amsterdam Sterklas
Van de zestien deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de ROC van Amsterdam Sterklas uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2025. Bodhy van der Louw, Sam Klein Oonk en Wessel Bijl wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven.
Dick Middelweerd, juryvoorzitter Koks: “Hou het bij de basis en zorg dat je gerechten goed op smaak zijn in vooral zuring en zout. Daar hebben we erg op gelet bij de jonge talenten. Het is ontzettend belangrijk om mee te doen en ik spreek regelmatig oud deelnemers die zich als de dag van gister deze hele bijzondere leerervaring herinneren”.
*De tekst gaat onder de afbeelding verder.
Albeda Horecacollege Team 1 waren met deelnemers Issam Adra en Shania Bouman de winnaars van Talent van de Toekomst 2025 bij de wedstrijd voor de bediening.
Petro Kools, juryvoorzitter Bediening: “Veelbelovend over de toekomst met de nadruk op het eigentijdse karakter. Het constant bezig zijn met de gast is net als een film, waarbij de focus constant scherp moet zijn”.
*De tekst gaat verder onder de afbeeldingen van de winnaar van Bediening Talent van de Toekomst (links) en een kok die meedeed aan de wedstrijd (rechts) verder.
Koks Talent van de Toekomst 2025
Bediening Talent van de Toekomst 2025
Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. Voor de Koks waren Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), Erik van Loo (Parkheuvel **), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **), Yornie van Dijk (Basiliek *) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede *) het juryteam.
Voor de Bediening vormden Petro Kools (Da Vinci *), Nadine Mögling (Bij Jef *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Joey de Kruijff (Central Park *) en Pieter-Jan Kruithof (De Lindenhof **) het juryteam. De jonge gastvrouwen en -heren werdenbeoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.
*De tekst gaat onder de afbeeldingen verder.
Talent van de Toekomst organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Gault & Millau, SVH en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.