Thieu Dijkgraaf van The Old Pal: ‘Meer rendement dankzij dit dispensersysteem’

Thieu Dijkgraaf - adv Remia

Thieu Dijkgraaf van The Old Pal: ‘Meer rendement dankzij dit dispensersysteem’

Klassiekers als kipsaté, burgers en spareribs zijn populair bij eetcafé The Old Pal in Zoetermeer. Dankzij de Remia SaucePro serveert het keukenteam de bijbehorende sauzen nu nog sneller. Chef-kok Thieu Dijkgraaf: “Een doordachte keuze voor meer gemak, hygiëne én rendement.”

Openingsfoto: Thieu Dijkgraaf

Eetcafé The Old Pal staat bekend als de huiskamer van Zoetermeer. Een plek waar gasten komen voor gezelligheid, live muziek en lekker eten. “Gasten komen hier vooral voor onze saté van kipfilet met pindasaus”, vertelt chef-kok Thieu Dijkgraaf. “Verder zijn ook onze hamburgers en spareribs populair.”

Sinds kort werkt Dijkgraaf met de SaucePro van Remia: een dispensersysteem dat werkt met bag-in-boxzakken. “We werkten al met dekseldispensers van Remia”, legt hij uit. “Maar op de Horecava zagen we direct de voordelen van de SaucePro-dispenser.”

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Eetcafe-The-Old-Pal-Zoetermeer
Eetcafé The Old Pal in Zoetermeer

Tot de laatste druppel

De belangrijkste reden voor de overstap was voor Dijkgraaf het rendement. “Bij een emmer of fles blijft er altijd wat restproduct achter. Bij de SaucePro pomp je de hele zak leeg tot de laatste druppel en zit er dan ook werkelijk niets meer in.” Bij The Old Pal wordt het systeem ingezet voor vier sauzen: de Remia Like!Mayo (plantaardige mayonaise), Remia curry, Remia mosterd en Remia ketchup.

“En dat bevalt prima.” In het begin moest zijn team wennen aan de dispenser. “Het aansluiten van zo’n bag-in-boxzak was nieuw voor ons, maar gaat nu goed. Remia heeft een duidelijk instructiefilmpje dat we konden bekijken en we kunnen altijd met vragen terecht bij de rayonmanager. Dat contact is prima.”

*De tekst gaat verder onder het grijze kader.

Remia Professional

Remia is al bijna 100 jaar een betrouwbare partner voor de horecaprofessional. Het SaucePro-dispensersysteem is de nieuwste innovatie voor efficiënt, hygiënisch en duurzaam sausgebruik in de keuken. De bag-in-boxverpakkingen gaan volledig leeg en leveren minder afval op. Het assortiment bevat zowel traditionele als plantaardige opties, waaronder de Remia Like!Mayo.

Hygiëne en duurzaamheid

De hygiëne in de keuken is er ook op vooruitgegaan, zegt Dijkgraaf. De SaucePro is een gesloten systeem en dat komt zowel de hygiëne als de kwaliteit van de sauzen ten goede. “Om de kwaliteit extra te borgen, kiezen we ervoor om iedere avond de uitstroomtuit, waar de saus uitkomt, schoon te maken.

En bij een zakwissel halen we het hele pompsysteem uit elkaar voor een grondige reiniging. Dit gaat een stuk makkelijker dan bij een dekseldispener en wordt nu vaker gedaan dan voorheen.” Een ander bijkomend voordeel volgens Dijkgraaf: de bag-in-boxzakken leveren minder afval op dan emmers. Én je kunt de portiegrootte instellen. “We hebben een dosering van 50 milliliter voor die bakjes, maar 30 milliliter is ook mogelijk.”

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Adv-Remia-Sausdispensers
De SaucePro-dispensers van Remia

Plantaardige mayo valt in de smaak

The Old Pal heeft veganistische en vegetarische gerechten op de kaart. Dijkgraaf: “De gezondheidstrend zet zich door. Meer mensen zijn zich bewust van wat ze eten en proberen gezonder te leven. De vraag naar vers en naar duurzaam neemt toe en daar spelen wij op in met ons menu én onze sauzen.”

Daarom koos hij ervoor de Remia SaucePro ook met de Remia Like!Mayo af te vullen. Lachend vertelt hij dat ook vleeseters regelmatig de plantaardige mayo eten. “Op Koningsdag stond ik buiten met de pomp en heb ik de hele dag die mayo geserveerd.

Hoorde ik niemand over. Er zit ook nauwelijks verschil in, hij is alleen iets zoeter van smaak.” Dijkgraaf is inmiddels overtuigd van de meerwaarde van de Remia SaucePro. “Het is een investering die zich terugverdient in minder verspilling, betere hygiëne en constante kwaliteit. En niet onbelangrijk: tevreden gasten.”

Meer weten over de Remia SaucePro? Klik hier

Artikel delen