Sterrenchef Thijs Meliefste en zijn vrouw Anuschka stoppen per 1 september met hun restaurant Meliefste* in Wolphaartsdijk. Na tien hectische jaren is het tijd voor een moment van bezinning en daarna staat er een internationaal project op de planning.
Foto's Pieter D'Hoop
Thijs Meliefste opende samen met zijn vrouw Anuschka het restaurant in 2015 en kreeg vijf jaar later de titel ‘Jonge topchef van het jaar’ van Gault&Millau. Restaurant Meliefste – met uitzicht op het Veerse Meer in Zeeland - heeft sinds 2021 een Michelinster, heeft 17.5 punten bij Gault&Millau, was drie jaar op rij de snelste stijger in de top 100 van Lekker500 en staat daar dit jaar op plaats 14.
Hoewel Thijs Meliefste nog niet alles kan onthullen, staat er een veelbelovend internationaal project op de planning. Een nieuw restaurant in de toekomst wordt ook niet uitgesloten. Zijn drijfveer: bijdragen aan een meer duurzame, toekomstbestendige gastronomie. “Maar eerst neem ik tijd voor mijn gezin en persoonlijke ontwikkeling.”