Thomas Voets: nieuwe chef bij Benz at Kazerne

Tags: chef

Thomas Voets: nieuwe chef bij Benz at Kazerne

Rijke smaken, lokale ingrediënten, bourgondisch genieten. Thomas Voets is de nieuwe chef van Benz at Kazerne, het restaurant in hotel De Kazerne in Eindhoven. Eerder was hij werkzaam bij Auberge Jean et Marie in Amsterdam. In Eindhoven werkt hij samen met sous-chef Mark Groenendaal en maître/sommelier Alexander van der Voort.

Nieuwe chef-kok Thomas Voets

benz at kazerne thomas voets

De nieuwe chef-kok Thomas Voets (Bib Gourmand, 14,5/20 Gault&Millau) van Benz at Kazerne, laat zich inspireren door de authentieke Franse keuken. Daarbij heeft hij het van kop-tot-kont principe hoog in het vaandel. Tijdens de selectieprocedure gaf zijn signature dish van wilde Hollandse houtduif met huisgemaakte bloedworst de doorslag. Benz at Kazerne biedt Thomas Voets gastvrij de gelegenheid om alle ideeën die hij de afgelopen jaren verzamelde te vertalen in een eigen handschrift, zonder keurslijf van een op voorhand vastgesteld concept.

Eindhovense roots

De afgelopen vier jaar was Thomas Voets chef-kok bij Auberge Jean & Marie in Amsterdam (Bistronoom van het jaar). Hier kookte hij binnen het concept van de eigenaren klassiek Frans. Daarvoor deed hij ervaring op in negen uiteenlopende restaurants. Versterkt door de tegenstrijdige gevoelens die de pandemie veroorzaakt besloot hij dat het tijd werd om te settelen en terug te keren naar zijn Eindhovense roots, net zoals de voormalige chef Rasmus Olander besloot terug te keren naar zijn familie in Zweden.

Fine dining in oude brandweerkazerne

benz at kazerne thomas voets

Het fine dining restaurant is gehuisvest in het koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar nu de imposante roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, door de manschappen liefkozend ‘D’n Benz’ genoemd.

Onder leiding van founders Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot restaurant met een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en een toonaangevend design.

Artikel delen