De hotspots op Horecava 2020

De hotspots op Horecava 2020

Op maandag 13 januari 2020 openen de deuren van de RAI in Amsterdam voor de Horecava, de jaarlijkse vakbeurs voor de wereld van buitenshuis eten, slapen en drinken.

Dit jaar met een nieuw segment genaamd Facility & Hospitality. Ook nieuw is Coffee Stage binnen de hal met alles over koffie, thee en bakkerij. Maar wat zijn nou de allergrootste topics waar je écht even langs moet gaan? Entree Magazine heeft ze voor je op een rijtje gezet.

1. FACILITY & HOSPITALITY, netwerken 

Op het kennisplein van Facility & Hospitality vind je de nieuwste innovaties, producten en een netwerktafel waar presentaties of workshops gegeven worden. Daarnaast worden er lunchsessies voor facilitair genodigden georganiseerd. Hier delen beleidsmakers en toonaangevende experts hun visie en kennis. Wil je meer weten over dit onderwerp? Kom dan vooral een kijkje nemen in het segment Facility & Hospitality in hal 3.

2. COFFEE STAGE, meer dan koffie 

Over koffie is de laatste jaren veel gezegd en geschreven. Ook in de horeca is koffie een zeer belangrijke productgroep. Coffee Stage gaat de diepte in. Aan de Coffee Catwalk krijgen leveranciers en producenten een podium en maak je kennis met unieke merken, leer je meer over je rendementskansen en hoor je tips & tricks op elk niveau. Van beginnende caféhouder tot doorgewinterde barista: Coffee Stage biedt voor iedereen kansen. Op maandag 13 januari vindt de Entree Best Barista Competitie plaats. Waarbij het niet alleen gaat om de koffie, maar ook om de persoonlijkheid achter de bar. Een spannende wedstrijd die je samen met een bezoek aan Coffee Stage niet mag missen! Coffee Stage is te vinden in hal 12.  

3. START-UPLAB, groter dan ooit

Meer dan vijftig start-ups staan er dit jaar op het Start-upLAB. Frisse blikken, nieuwe ideeën, andere invalshoeken; de start-ups op het LAB laten je kennismaken met de nieuwste inzichten en innovaties. Van app tot zoet kruidige drank en van groen relatiegeschenk tot plantaardige cake. Nieuwsgierig naar welke verfrissende ideeën en start-ups de komende jaren de markt bestormen? Breng dan een bezoek aan het Start-upLAB in hal 5.  

4. PERSONEELSPLEIN, een hot item 

Het is bekend dat het vinden van personeel een grote uitdaging is in de horecabranche. Horecava heeft daarom een nieuw initiatief neergezet: het Personeelsplein. Zet op het Personeelsplein jouw wervingsvraag uit en experts zoeken de juiste match voor nieuw personeel. Je vindt hier mogelijkheden om de gasttevredenheid te verhogen door hightech betaaloplossingen en innovaties. Ook zijn er korte workshops en maak je kennis met trainingen en opleidingen die zorgen dat jij jouw personeel blijft binden en boeien. Opzoek naar personeel of weten hoe je jouw personeel kunt behouden? Kom naar het Personeelsplein in hal 1.

5. CARPIGIANI GELATO FESTIVAL, alles over ijs

IJsliefhebber? Het Carpigiani Gelato Festival mag je dan zeker niet missen! Welke nieuwe smaken zijn er? Welke nieuwe technieken zijn er ontwikkeld? Wie wordt dit jaar de grote winnaar van het festival? Dit en meer over ijs tijdens het Carpigiani Gelato Festival in hal 9.

6. DELIVERY & MOBILITY, een nieuw jasje

Veranderende regelgeving op gebied van CO2-reductie, stadslogistiek en de belevering van de horeca, maar ook de groeiende vraag naar maaltijdbezorging; ze zorgen allemaal voor vragen. Op het Delivery & Mobility kennisplein maak je kennis met de hele ‘reis’: van levering aan de horecazaak tot het bezorgmoment bij de consument. Het kennisplein deelt cijfers op het gebied van maaltijdbezorging, laat zien hoe je als ondernemer kunt inspelen op deze ontwikkelingen en hoe je meer rendement uit je keuken kunt halen. Daarnaast zijn er ronde tafelsessies die inzicht geven in de uitdagingen als zero emissie stadslogistiek. Ben je geïnteresseerd in de wereld van mobiliteit en wat je moet doen om er morgen mee te beginnen? Kom langs en laat je inspireren door alles wat je meer omzet oplevert in hal 8.

Op de hoogte blijven?

Wil je voor en tijdens de Horecava op de hoogte blijven van het laatste nieuws (o.a. previews, wedstrijduitslagen, productlanceringen)? Check dan regelmatig entreemagazine.nl/horecava, waar we sinds vorige maand alle relevante items posten! Ook dit jaar staat het voltallige team van Entree weer in het Mediacafé op de Horecava, waar we in vier dagen vier magazines maken. En net als voorgaande jaren staan ook radiozender Sublime FM, social mediabureau Crave Collective en online retailbedrijf bestwebshops.net in het Mediacafé. 

Tags: 
Artikel delen