Traiteur de Paris breidt assortiment uit met drie vegan cakes

Traiteur de Paris breidt assortiment uit met drie vegan cakes

De vraag naar veganistisch eten is de afgelopen jaren flink gestegen. De consument wordt zich meer en meer bewust van de impact die hij, en zijn voeding, heeft op zijn leefomgeving. Steeds meer restaurants spelen in op deze opkomende levensstijl. Ook Traiteur de Paris, Franse producent van levensmiddelen en patisserie, gaat mee met de trend en introduceert drie nieuwe vegan gebakjes.
 

Traiteur de Paris

Al ruim 25 jaar biedt Traiteur de Paris chef-koks en horecaprofessionals een assortiment aan van premium, serveerklare patisserie. "We hebben ons altijd laten leiden door onze wens om excellentie in de culinaire kunst na te streven, en onze missie is dan ook om de beste Franse patisserie aan te bieden", zegt Yann Le Moal, chef-kok en medeoprichter van Traiteur de Paris.

De banketbakkers van Traiteur de Paris hebben drie vegan recepten ontwikkeld om tegemoet te komen aan de nieuwe voedingsgewoonten van de consument, zonder concessies te doen aan smaken. Om ter plaatse te consumeren of om mee te nemen, deze recepten passen zich aan elk moment van de dag aan: ontbijt, brunch, vieruurtje of nagerecht.

'Onze missie is om de beste Franse patisserie aan te bieden'

1. Vegan Financier Amandel en Framboos

De Financier is een traditionele Franse patisserie die dankzij zijn stevige en zachte textuur uitermate geschikt is als tussendoortje om af te halen. Traiteur de Paris brengt nu een vegan variant op de markt die versierd is met stukjes framboos en pompoenzaadjes.

Verpakking 20 stuks van 75 g
Bereiding De financier in een conventionele oven 5 minuten verwarmen op 160°C of 2 uur ontdooien op +4°C

Vegan Financier Amandel en Framboos
Vegan Financier Amandel en Framboos

Chocoladecake "The Vegan"

De Chocoladecake The Vegan is een vernieuwende patisserie waarmee horecaprofessionals zich kunnen onderscheiden en tegelijkertijd de consumptietrends respecteren. Dit zowel gezonde als smakelijke recept bevat geen grondstoffen van dierlijke oorsprong en is bovendien gecertificeerd glutenvrij. Deze cake wordt hoofdzakelijk bereid met pure chocolade, kastanje- en maismeel, een amandeldrank die gemaakt wordt door de chef-koks van Traiteur de Paris. The Vegan heeft ook een originele touch: de veenbessen –  “superfruit” boordevol antioxidanten – die erin zitten zijn goed voor natuurlijke suikers. 

Verpakking 36 stuks van 75 g
Bereiding De cake 2 uur ontdooien in de koelkast (+4°C)

Chocoladecake The Vegan
Chocoladecake "The Vegan"

Vegan Chocolade en Hazelnoot Moelleux

Het iconische nagerecht met vloeibare kern in een vegan versie. Deze vegan chocolade en hazelnoot moelleux vindt zonder enige twijfel zijn plek op de dessertkaart van elk type restaurant of eetcafé. Een traditioneel restaurant, een tearoom of catering aan boord, dit recept past zich gemakkelijk aan dankzij de twee bereidingswijzen: in de oven voor een vloeibare kern of koud zonder bereiding voor een zachte versie.

Verpakking 20 stuks van 90 g
Bereiding De moelleux 12 minuten verwarmen op 180°C voor een vloeibare kern of 2 uur ontdooien op +4°C voor een koude en zachte (niet vloeibare) kern

Vegan Chocolade en Hazelnoot Moelleux
Vegan Chocolade en Hazelnoot Moelleux

Meer Traiteur de Paris

Loopt het water je al in de mond en ben je venieuwd naar alle producten van Traiteur de Paris? 

Ontdek ze hier!

Artikel delen