Urban Bistro Goesting in Deventer: 'We zijn een strandtent in de stad'

Goesting - Van Geloven - Adv

Urban Bistro Goesting in Deventer: 'We zijn een strandtent in de stad'

Op het terras van Goesting Urban Bistro in Deventer kunnen meer dan honderd gasten terecht. Eigenaar Jan Kuiper noemt het 'een strandtent in de stad'.  De zaak loopt als een trein. Ook op momenten dat het volle bak is buiten, wil mede-eigenaar Jan Kuiper zijn gasten kwalitatief goede borrelsnacks serveren. Gelukkig bieden Borrelmaatjes® uitkomst.

Foto's: Pim Ras

Een strandtent in de stad, zo ziet mede-eigenaar Jan Kuiper zijn Urban Bistro in Deventer. “Onze zaak is heel erg gericht op de buitenbeleving. Op het terras kunnen we zo’n 120 gasten ontvangen, binnen 60. We zitten aan een prachtig plein tegenover de fontein. Gasten kunnen bij ons de hele dag door in de zon zitten, maar het terras zit ook vaak vol als het weer te wensen overlaat. Met parasols, schermen en heaters is het goed uit te houden”, aldus Kuiper.

Hij runt de zaak samen met zijn dochter Tamara. Zij houdt zich vooral bezig met binnen; hij focust zich op het terras. “Alles moet er pico bello uitzien, van het meubilair tot de kaart. Daar besteed ik in de ochtend altijd veel tijd en aandacht aan”, vertelt Kuiper, die de afgelopen jaren de bijnaam ‘chef terras’ kreeg.

Goesting - Van Geloven - Adv 3

Spitsuur

De borrelsnacks zijn mateloos populair op het terras, vertelt de ondernemer: “Weer of geen weer; snacks zijn het hele jaar door in trek.” Kuiper merkt ook geen verschil tussen het type snacks die in de zomer of winter worden besteld. Ook ziet hij weinig trends op snackgebied: “Ja, er is wel iets meer vraag naar vega varianten. Maar wij merken ook dat borrelen en snacken toch echt een geluksmomentje is, dan kiezen gasten uiteindelijk gewoon voor wat ze het lekkerst vinden.”

"Binnenkort gaat onze nieuwe borrel- en drankenkaart in bij Goesting. Die is zo opgezet dat we er goed mee uit de voeten kunnen, ook bij grote drukte. Meestal is dat rond vijf uur 's middags, als de keuken net open is en het ook nog spitsuur is wat betreft borrelsnacks. Omdat we door ruimtegebrek met een klein team in de keuken staan, kunnen we minder aandacht aan borrelhapjes besteden dan we zouden willen. We wilden daarom snacks waar we weinig omkijken naar hebben en tegelijkertijd kwalitatief écht goed zijn. Borrelmaatjes® zijn wat dat betreft een schot in de roos.”

Feestje compleet

Voorheen serveerde Kuiper een andere snackmix, maar Borrelmaatjes® vallen veel beter in de smaak: “Na corona zijn we ermee begonnen. Ik heb ook veel kroketten op de kaart staan en ben vrij kritisch als het op snacks aankomt. Borrelmaatjes® hebben echt allure en uitstraling; je weet wat je eet. Dat vind ik belangrijk en gasten vinden het gelukkig geen probleem om iets meer te betalen voor een portie. De verdeling tussen de verschillende snacks is ook leuk. En ze zijn al klaar na slechts vier minuten in de frituur.” Kuipers eigen favoriet van Borrelmaatjes® is de mini kaassoufflé van Souflesse: “Die is lekker rijkelijk gevuld en zó goed!”

Borrelmaatjes® worden per zes geserveerd op een houten plank in een emaille schaaltje, met kleine schaaltjes mosterd, mayonaise en curry erbij. Kuiper: “Vaak worden ze besteld in combinatie met een portie bitterballen van vier stuks, die zijn van De Bourgondiër. Dan is het feestje compleet. Ja, tussen 16 en 18 uur draait onze frituur overuren.”

Artikel delen