advertorial

Inspirerende vegan horecaconcepten

Tags: vega(n)

Inspirerende vegan horecaconcepten

De vegan leefstijl is steeds populairder geworden. Begin dit jaar telde ons land zelfs meer dan 100.000 veganisten.

Horecaondernemers die deze trend volgen, spelen sterk in op de behoeften van een nieuwe doelgroep klanten. Zo ontwikkelde McDonalds de McVegan en bestaat er een Vegan Junk Food Bar. De opkomst van veganisme biedt veel nieuwe kansen voor horecaondernemers. In dit artikel staat hoe je een vegan concept kunt starten.

Trendsetters

Er zijn enkele grote horecazaken die trendsetters zijn voor de veganistische keuken. Zij volgen de vegan ontwikkelen op de voet en richten zich volledig op veganisme. Enkele trendsetters zijn Mr. & Mrs. Watson, The Dutch Weed Burger Joint, Happy Earth en De Groene Chef. Toch zien ook steeds kleinere horecazaken kansen liggen in een veganistisch of vegetarisch concept. Zij experimenteren daarom met plantaardige gerechten op de menukaart en investeren in diverse smaken.

Experimenteer

Zie jij kansen liggen in een veganistisch of vegetarisch horecaconcept? Durf dan af te stappen van het klassieke idee dat een gerecht uit drie vaste elementen bestaat, zoals groente, vlees/vis en aardappelen of rijst. Als je iets nieuws wilt proberen, dan moet je durven experimenteren. Probeer daarom eens snacks uit zonder dierlijke producten, zoals vegetarische bitterballen, loempia’s en pitabrood met hummus. Je kunt inspiratie op doen op websites als boodschappen.nl, waar je vegetarische recepten kunt ontdekken of vegetarische boodschappen kunt doen.

Nieuwe smaken

Horecaondernemers die een nieuwe, vegan of vegetarische doelgroep willen aanspreken, kunnen zich verdiepen in de smaak umami. Umami is de vijfde smaak naast zoet, zuur, zout en bitter. In de vegetarische keuken zijn sojasauzen, knoflook, pepers, paddenstoelen, zeewier en zongedroogde tomaten echte smaakmakers. Je kunt deze drogen, rijpen of fermenteren om de smaak te versterken. Vegetarische recepten die deze smaak ook hebben en gemakkelijk te bereiden zijn, zijn de gerookte biet en paddenstoelengerecht van VANE, de geroosterde prei van Dertien en de flowe sprouts van Choux. Wil je nog meer inspiratie voor dit nieuwe horecaconcept? Bekijk dan verschillende vegetarische recepten.

Tags: 
Artikel delen