Vernieuwde vestiging HANOS Utrecht-Nieuwegein is nu ook een culinaire hotspot

Culinaire opening van de vernieuwde vestiging HANOS in Utrecht-Nieuwegein

Vernieuwde vestiging HANOS Utrecht-Nieuwegein is nu ook een culinaire hotspot

De officiële heropening van HANOS Utrecht-Nieuwegein werd begin november groots gevierd. Klanten en leveranciers kwamen samen om de vernieuwde locatie te ervaren én gerechten te proeven tijdens een uitgebreid culinair programma. “Het is dé culinaire hotspot van Utrecht.”

Nieuwe vestiging

Buiten roken barbecues en binnen bereiden sterrenchefs als Ollie Schuiling, Tommy Janssen en Arturo Dalhuisen verfijnde gerechten. De horecagroothandel heropent deze herfstachtige ochtend in november haar nieuwe vestiging in Utrecht-Nieuwegein. Het is een drukbezochte dag, van alle kanten stromen bezoekers binnen om bij het feestelijke openingsmoment te zijn.

Bij de ingang staat een groot podium met daaromheen mensen die klinken met glazen champagne en verwonderd om zich heen kijken. Dan loopt horecaondernemer en tv-presentatrice Nicolette van Dam het podium op om de festiviteiten af te trappen. “Het is een bijzondere ochtend, want het is de feestelijke heropening. Ik kijk met open mond naar wat hier is neergezet. Ja ... dit is dé culinaire hotspot van Utrecht-Nieuwegein!”

'Dit is dé culinaire hotspot van Utrecht-Nieuwegein!'

*Tekst gaat verder onder de foto

Heropening-HANOS-Utrecht-Nieuwegein-Barbecue
Barbecue bij de heropening van het vernieuwde HANOS in Utrecht-Nieuwegein

Inspiratie-stad Utrecht

Vervolgens stapt Theo de Graaf, de algemeen directeur van HANOS, naar voren. Hij verwelkomt alle klanten en leveranciers en vertelt dat de verbouwing noodzakelijk was voor groei en het benutten van HANOS’ marktpotentieel. “Utrecht is een stad die inspireert en continu in beweging is, daarom was het een logische stap om deze locatie te verbouwen.” Hij wenst alle bezoekers veel plezier, waarna hij het glas heft om op de nieuwe vestiging te proosten. De speech wordt met een druk op de knop afgesloten: confettikanonnen gaan af en de Utrechtse band BENR swingt het podium op. Het feest kan beginnen.

Horecaklant beter bedienen

Vestigingsmanager Marcel van Gent is blij met de stappen die zijn gezet om deze HANOS-vestiging te transformeren. “Dankzij de uitbreiding van het aantal docks hebben we logistiek gezien meer daadkracht. We zijn sneller op weg met onze producten, waardoor we klanten nog beter bedienen.” Ook het uitgebreide convenience-assortiment werkt als een magneet voor ondernemers die met personeelstekort kampen in de keuken. Met een kant-en-klaar stukje vlees of groentegerecht werk je volgens hem namelijk stukken efficiënter en sneller.

‘HANOS is dé partner voor mij, omdat ze betrouwbaar zijn’

Naast het uitgebreide convenience-assortiment is het aandeel van de vers- en non-food-afdeling ook groter geworden. Hierdoor komen veel chef-koks langs die zoeken naar trends en nieuwe kwalitatieve producten. Sterchef Arturo Dalhuisen van Voltaire* in Leersum is al jaren- lang trouwe klant bij de groothandel. Dalhuisen: “HANOS is dé partner voor mij, omdat ze betrouwbaar zijn. Als ik een product nodig heb, dan regelen ze dat direct. Ook als het product niet in het assortiment of op voorraad is.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Algemeen-Directeur-Theo-De-Graaf-Heropening-Hanos-Utrecht-Nieuwegein
Algemeen directeur Theo de Graaf van HANOS heet iedereen welkom

Culinair theater

Niet alleen het restaurant wordt overspoeld door fijnproevers: ook het nieuwe Culinair Theater is open om inspiratie voor het menu op te doen. Het is een echte eyecatcher, midden in de zaak. FoodXperience chefs nemen gasten aan hun chef’s table mee op een gastronomische ontdekkingsreis met uitgebreide tastings. Het theater is open van maandag tot en met zaterdag voor het geven van inspiratiesessies om zo de klanten nog beter te bedienen.

*Tekst gaat verder onder de foto

Culinair-Theater-Hanos-Utrecht-Nieuwegein*Het nieuwe culinair theater in de vernieuwde vestiging van HANOS in Utrecht-Nieuwegein

Culinair programma

Als blijk van waardering verzorgt Dalhuisen vandaag een deel van het culinaire programma. Tijdens een Kitchen Takeover in het HANOS-restaurant serveert hij bezoekers twee bereidingen van tonijn. De takeover doet hij trouwens niet alleen, want ook andere chefs uit de regio schitteren in de keuken. Ollie Schuiling (Restaurant Kasteel Heemstede*, Houten), Tommy Janssen (Maeve*, Utrecht), Tommy den Hartog (Restaurant 273, Utrecht) en Glenn van Limbeek (Roemer, Utrecht) waren er allemaal bij.

'Het Culinair Theater is de plek om onze producten uit te proberen'

“Het Culinair Theater is de plek om onze producten uit te proberen”, vertelt commercieel manager Sander Berkhout. “Zo zijn er al aanvragen van klanten om hier een compleet nieuw menu te koken en te testen. Hier laten we de breedte en diepte van ons assortiment zien.”

Chef-Tommy-Den-Hartog-Restaurant-273-Utrecht-Hanos-Utrecht-Nieuwegein
Chef Tommy Den Hartog van restaurant 273 in Utrecht (rechts)
Artikel delen