Vijf redenen om vandaag nog taco’s of loaded nacho’s op je kaart te zetten + maak kans op nacho-nale roem!

Vijf redenen om vandaag nog taco’s of loaded nacho’s op je kaart te zetten + maak kans op nacho-nale roem!

Ze bestaan echt: gerechten waar je gasten, keukenpersoneel én boekhouder dol op zijn. Loaded nacho’s en taco’s zijn niet alleen ultieme crowd pleasers, maar ook een feestje om te maken. Met deze streetfoodklassiekers kun je eenvoudig extra omzet creëren en je marge vergroten. Vijf redenen om vandaag nog taco’s of loaded nacho’s op je menukaart te zetten.

 

1. Meer upselling = meer omzet

“Wilt u er misschien wat pulled pork of jackfruit bovenop? Extra guacamole? Frisse salade erbij?” Loaded nacho’s en taco’s lenen zich erg goed voor upselling. Bied extra toppings en sauzen tegen een meerprijs aan, en informeer of je gast misschien ook trek heeft in een bijgerecht als frietjes, salade of gegrilde groenten. Vergeet ook de drankjes niet! Bij een dampende schaal comfortfood hoort een perfect bijpassend drankje. Niets zo lekker als een bittere IPA bij de spicy nacho’s van Santa Maria of een blond biertje naast loaded nacho’s met veel kaas. Adviseer je bediening welk drankje het best past bij jouw loaded nacho’s en geef je gast een next level smaakbeleving.

'Met een paar eenvoudige wissels maak jeeen vega(n) variatie op je terrastoppers'

2. Volop opties voor vega(n) variatie

Alle intoleranties en dieetwensen maken het er niet gemakkelijker op in de keuken. Gelukkig maak je met taco’s en loaded nacho’s comfortfood voor iedereen, want ook vegetariërs en veganisten willen buiten de deur uitpakken met een uitbundige bestelling.

Met een paar eenvoudige wissels maak je een vega(n) variatie op je terrastoppers. Ga voor geroosterde chipotle bloemkool in plaats van kip in je taco’s, wissel gehakt in voor fijngesneden paddenstoelen in de chili en vervang pulled chicken voor pulled jackfruit op de loaded nacho’s. Zelfde kruiden, zelfde gerecht en heel veel blije gezichten aan tafel!

Santa Maria_Fillings-tacotarian Santa Maria_Cauliflower_Tacos


3. Wow je gast

Zien eten doet eten! Zeker als het gaat om een indrukwekkende berg nacho’s of een bord taco’s met kleurrijke toppings. Zorg dus dat je uitpakt met de perfect serve. Maak er een visueel feest van, dan is de kans groot dat gasten aan de naastgelegen tafeltjes zeggen: ‘I’ll have what she’s having...’ Zo’n Instagrammable gerecht hoeft helemaal niet veel extra moeite te kosten. Toppings als pickled rode ui, verse koriander en salsa zet je tijdens de mise-en-place klaar en hoeven alleen nog maar over het gerecht verdeeld te worden. En veel tijd kost het niet want Santa Maria heeft ook verschillende snelle oplossingen zoals Chunky Salsa (met 80% tomaat!) en Cheddar Cheese Sauce die je de handelingen van kaas smelten en salsa maken besparen. Zo kan zelfs de bediening een schaal loaded nacho’s bereiden.

4. Besparen op inkoop en foodwaste

Zelfs als je taco’s de keuken uitvliegen, kun je de winst op dit hero-gerecht verder maximaliseren door slim met je ingrediënten om te gaan. Maak er een echte omzetbooster van en zet ingrediënten van andere gerechten in als topping. Dan gaat je voorraad sneller op en voorkom je voedselverspilling. Geef je nacho’s bijvoorbeeld een Japanse twist met zalm en teriyakisaus of serveer als seizoenspecial nacho’s met aspergetips. Nacho’s zijn handig om restjes in te verwerken. Geef je loaded nacho’s extra kleur met overgebleven sla of verwerk restjes groente tot bijzondere toppings door ze in te leggen of te fermenteren. Duurzaam én fijn voor je marge!

5. Maak kans op nacho-nale roem!

Blijven gasten maar terugkomen voor dat ene nachogerecht op je menukaart? Dan is het hoogste tijd voor nacho-nale bekendheid! Santa Maria is namelijk op zoek naar de horecazaak met 'De Allerbeste Nacho’s van Nederland'. Geef jouw creatie op voor de Nacho Top 10 en maak kans op mooie prijzen.

Ja, ik geef me op!

Artikel delen