‘Voor een lekker broodje komen mensen graag terug bij 't Veerhuis in Opheusden’

‘Voor een lekker broodje komen mensen graag terug bij 't Veerhuis in Opheusden’

Ambachtelijke kwaliteit en snelheid zijn belangrijke pijlers in restaurant ’t Veerhuis in Opheusden. Niet voor niets wordt daarvoor een beroep gedaan op de Banquet d’Or-producten van Vandemoortele. “Brood kan een lunchgerecht maken of breken.”

Foto's: Pim Ras (links: Driekus Vonk en Dennis Vendrig van Vandemoortele)

Restaurant ’t Veerhuis in Opheusden, gelegen in de groene omgeving van de Betuwe, kent een rijke historie. Al vanaf halverwege 1800 konden reizigers en passanten hier terecht voor een kop koffie of borrel in de houten wachtkamer, waarna ze de nabijgelegen rivier de Rijn overstaken. “Nog steeds zijn we een belangrijke uitvalsbasis voor het wandel- en fietstoerisme”, vertelt Driekus Vonk (46), sinds 2009 eigenaar van ’t Veerhuis. “De mensen komen hier graag. We zijn een echt no-nonsense bedrijf, waar we koken wat iedereen lekker vindt.”

Dat blijkt ook wel uit de lunchkaart van ’t Veerhuis, waar vele klassiekers als Egg Benedict, de Club Sandwich en een hamburger op staan. “Als het mooi weer is, dan hebben we hier ongeveer 350 tot 400 gasten voor de lunch”, weet Vonk.“Dan kun je niet te ingewikkeld doen.”

*De tekst gaat verder na de afbeeldingen.

Vandemoortele-Banquetdor-t-Veerhuis-Driekus-Vonk t-Veerhuis-Driekus-Vonk


Ambachtelijk brood

Vonk, afkomstig uit een ondernemersfamilie die bekendheid verwierf met de Goudreinet-restaurants langs de snelweg, staat zelf nog dagelijks in de keuken. Wat hij als eerste doet als hij ’s ochtends ’t Veerhuis binnenkomt? “Brood afbakken in de oven”, lacht hij. Serieus: “Brood kan een lunchgerecht maken of breken. Als het brood niet lekker is, dan is de rest vaak ook niet goed.” ’t Veerhuis werkt al bijna twintig jaar samen met Vandemoortele, een toonaangevende Belgische voedingsgroep voor onder andere diepvriesbakkerijproducten.

Vonk zweert in de keuken bij producten van de Banquet d’Or-lijn, waaronder de Brioche bun, de Fossette en de Pistolet. “Het is ambachtelijk brood”, benadrukt Vonk. “Lekker vers, lekker knapperig, met een constante, goede kwaliteit. Bij veel brood zie je dat het na verloop van tijd óf heel hard wordt óf heel zacht. Dat is hier niet het geval. Dit brood behoudt zijn kwaliteit en structuur.”

De tekst gaat verder na de afbeeldingen.

Vandemoortele-Banquetdor-t-Veerhuis-Driekus-Vonk-3 Vandemoortele-Banquetdor-t-Veerhuis


‘Het blijft lang vers’

Vonk kan het weten. Dagelijks maakt hij tientallen creaties in de keuken. Zoals met de Brioche bun voor de New York Hamburger, een gerecht met rundvlees, gesmoorde ui, gesmolten kaas, tomaat, augurk, friet en barbecuesaus, of de Flaquette caprese, met Italiaans brood, pesto, tomaat, buffelmozzarella en basilicum.

“Per maand werken we wel 1500 tot 2000 lunches weg”, berekent Vonk. “Dan is snelheid belangrijk. En als we na de lunch brood over hebben, dan kunnen we het ook nog als broodplankje voor het diner gebruiken. Het blijft lang vers.” Uiteindelijk ligt het antwoord bij de gast, weet Vonk. “Onze broodjes vallen goed in de smaak”, stelt de ondernemer. “Voor lekker brood komen de mensen graag nog eens terug.”

Over Vandemoortele

Vandemoortele is gespecialiseerd in hoogwaardige bakkerijproducten zoals brood, viennoiserie, patisserie en zoete snacks. De producten worden diepgevroren geleverd, zodat ze eenvoudig te bereiden zijn en altijd van constante kwaliteit.
Artikel delen