Wereldse keukens en Hollandse gezelligheid bij vernieuwd Bar Kartel in Amsterdam
Bar Kartel in Amsterdam gooide het eind vorig jaar over een andere boeg: van streetfoodbar naar een restaurantconcept met een mix van wereldse keukens. Wat bleef: de oer-Hollandse gezelligheid en de focus op service. “Alles moet perfect zijn voor de gast.”
Tekst: Roy Timmerman
Nieuw restaurantconcept
Waar Bar Kartel enkele jaren geleden startte als ‘little kitchen’ met streetfoodgerechten om te delen, is dat sinds een paar maanden veranderd in een restaurantconcept: Worldly cuisine, local moods.
Volgens bedrijfsleider Diego Kos, die anderhalf jaar geleden instapte bij Kartel, bloedde het streetfood-concept een beetje dood en was het tijd voor een nieuwe koers voor het restaurant aan de Overtoom in Amsterdam. Het interieur kreeg een kleine make-over en de kaart werd volledig omgegooid.
Wereldse keukens
De gerechten zijn een mix van wereldse keukens en dat geeft bijzondere combinaties zegt Kos. Zo laat hij enthousiast een voorgerecht van traditionele Franse kikkerbillen met Thaise basilicum proeven, gevolgd door Nederlandse mosselen in een kokoscurrysaus. Als hoofdgerecht serveren ze onder andere kip met Franse dragonsaus, kabeljauw met misosaus, bavette met bearnaisesaus of de vis van de dag met een garnalenbisque.
Hollandse gezelligheid
Kartel draait om goed eten en de oer-Hollandse gezelligheid (de local mood), zegt Kos, die ook als mixoloog achter de bar cocktails van de uitgebreide cocktailkaart shaket. Van klassiekers als Espresso Martini, Negroni en Moscow Mule tot specials als Lychee Sour en een Saké cocktail. Alcoholvrije cocktails wisselen per avond en maken ze op aanvraag.
Kos: “Met het personeel vormen we een grote familie en dat willen we ook uitstralen naar alle gasten. Iedereen kan hier zichzelf zijn en we willen vooral perfecte service bieden. Alles draait om de gast. Naast de smaak en kwaliteit van het eten, vinden we de connectie, de vibe, de verhalen en het gelach aan tafel net zo belangrijk!”
Tekst gaat verder onder de foto's.
Dansen na het diner
Daar hebben ze volgens Kos het restaurant ook op ingericht. “Je kan hier intiem dineren, aan hoge zitjes eten, aan de bar een cocktail drinken en er is ook ruimte voor groepen. We zijn er voor iedereen, van Amsterdammer tot dagjesmensen en toeristen; we zitten op een steenworp afstand van het Leidseplein. Maar je kunt hier ook lekker blijven zitten na het eten. Op vrijdag en zaterdag draait er na het diner een dj, zodat je etentje naadloos overloopt in de nacht waar je bij ons tot drie uur cocktails kunt drinken en kunt dansen.”
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen