Wittenburg Eten & Drinken: de huiskamer van Zevenaar

adv - Van Geloven - Borrelmaatjes® - Header

Wittenburg Eten & Drinken: de huiskamer van Zevenaar

Het diner maakt steeds vaker plaats voor een uitgebreide borrel, merkt ondernemer Elzelien Gijsberts. In haar zaak Wittenburg Eten en Drinken in Zevenaar zet ze dan ook flink in op borrelbites en snacks. En wat kun je dan beter serveren dan Borrelmaatjes®?

Foto's: Pim Ras

‘De huiskamer van Zevenaar’ wordt Wittenburg Eten en Drinken ook wel genoemd. Het is een echte verzamelplek voor dorpsgenoten, van jong tot oud,” vertelt eigenaar Elzelien Gijsberts. In het eetcafé is altijd wel iets te doen: een whisky-, bier- of wijnproeverij, een pubquiz, of een klaverjasavond. “Zo trekken we extra gasten,” aldus Gijsberts. Vernieuwen is belangrijk, vindt de ondernemer. Daarom staan er vaak andere items op het menu of biedt ze gerechten aan buiten de kaart om. Afgelopen voorjaar is ze bijvoorbeeld gestart met Borrelmaatjes®.

Grote borrel & biteskaart

Gijsberts: “Onze dinerkaart is vrij beperkt, maar onze borrel & biteskaart is des te groter. Deels omdat dat makkelijk is voor de keuken, maar vooral omdat we merken dat gasten steeds vaker royaal willen borrelen in plaats van een grotere avondmaaltijd. Uit de kaart met borrelbites & snacks halen we zelfs net zoveel omzet als uit de dinerkaart."

"Vooral gezelschappen borrelen vaak uitgebreid. Zij willen graag meerdere items om te delen. Ze bestellen dan bijvoorbeeld een paar flammküchen, een soepje per persoon en wat bittergarnituur. Borrelmaatjes® past dan perfect, want er zit altijd wel voor ieder wat wils tussen en de snacks zijn ook best aan de maat.”

Lees verder onder de foto.

adv - Van Geloven - Borrelmaatjes® 1

Een hit

Maar ook als losse borrelhap blijken Borrelmaatjes® een hit onder de gasten: “Ze zijn ook echt lekker, moet ik zeggen: ze hebben een mooi krokant korstje en een er zit een goede vulling in. Gasten krijgen waar voor hun geld,” aldus Gijsberts. Haar eigen favoriet? “De mini Bami Oriëntal van Welten, denk ik. En de mini-Crispy Chickn van Mora, die vind ik ook heerlijk. Of misschien toch wel de mini kaassoufflé van Souflesse. Ach, eigenlijk smaken ze allemaal verrukkelijk.”

Presentatie

Bij Wittenburg Eten en Drinken staan Borrelmaatjes® op de kaart onder ‘Surprise Snacks’ (zestien snacks in totaal). Gijsberts serveert de snacks in de Borrelmaatjes® Dubbeldipper: een mooie keramieken serveerschaal met twee vaste dipkuipjes. “Daarin gaan meestal sweet-chilisaus en mosterd – soms mayonaise, net wat de gasten willen,” vertelt de ondernemer.

De Borrelmaatjes® Dubbeldipper is een echte aanwinst, vindt ze: “Ideaal, want de presentatie is meteen top; het ziet er netjes en strak uit. Prikkers en een servetje erbij, en klaar ben je. Bovendien: zien snacken, is doen snacken. Snacks verkopen meestal zichzelf wel, maar zo’n mooie presentatie helpt wel mee.”

adv - Van Geloven - Borrelmaatjes®-1
Artikel delen