advertorial

Zo maak je van je Italiaanse borrelplank dé margemaker van het terras

Zo maak je van je Italiaanse borrelplank dé margemaker van het terras

Borrel- en broodplanken zijn nog altijd razend populair. Logisch, want het is niet alleen een feestje op tafel maar ook nog eens een uitstekende margemaker. En met een goedgevulde borrelplank uit de populaire Italiaanse keuken scoor jij dit terrasseizoen ongetwijfeld hoge ogen bij je gasten!

Margemaker

De Italiaanse cuisine is een klassieker en blijft mateloos populair. Hetzelfde geldt voor borrelplanken, die bekend staan als uitstekende margemaker. Want als er één exemplaar op het terras verschijnt, is er al snel vraag naar een tweede en derde. Dus waarom niet die twee combineren en je gasten verrassen met een brood- of borrelplank voorzien van een Italiaans tintje?

Advertorial_Vandemoortele_borrelplank

Toppen, toasten & beleggen

Een traditionele Italiaanse focaccia onderscheidt zich door de licht knapperige buitenkant, plus een rijke smaak van olijfolie en zachte, luchtige kruim. En mooi meegenomen: je topt, toast of belegt deze broodsoort in een handomdraai! Want of het nu om een brood- of borrelplank met rijkelijk getopte focaccia gaat of een burger op een krokante focaccia voor lunch of diner; deze Italiaanse smaakmaker past bij ieder eetmoment!

Tips voor een Italiaanse borrelplank

Met deze handige tips wordt het nu nog makkelijker scoren bij gasten én onderaan de streep. Helemaal door de toevoeging van de Lanterna Focaccia. Een echte broodklassieker uit het land van de laars, die natuurlijk niet mag ontbreken op een echte Italiaanse borrelplank.

1. Verschillende snijtechnieken maken het verschil
Snijd de focaccia bijvoorbeeld in vieren, in stengels of in driehoeken. Door meerdere snijtechnieken presenteer je voor het oog grotere porties en werk je dus ook aan je rendement. Wel zo prettig!

2. Variatie is key: wissel af in smaken
Presenteer diverse smaken op de borrelplank en wissel af tussen de verschillende soorten focaccia. Zo is er voor iedereen wat wils. En mooi meegenomen: het ziet er ook nog eens aantrekkelijk en royaal uit. Het oog wil immers ook wat, helemáál bij een borrelplank! Bekijk het inspiratieboek voor alle recepten en inspiratie om jouw borrelplank naar een hoger niveau te tillen.

Download gratis het inspiratieboekje 

3. Zorg voor krachtige smaakcombinaties

Focaccia’s zijn perfect te combineren met allerlei soorten kaas, chorizo of prosciutto. Of met authentiek Italiaanse worst als Finocchiona, Bresaola of Mostardella. Zo voeg je in een handomdraai het royale gevoel van luxe toe.

Advertorial VandeMoortele_foccacia Advertorial Vandemoortele-Focaccia caulifower

 

4. Experimenteer en presenteer verrassende recepten en toppings
Een focaccia is bijzonder lekker als ‘ondergrond’ bij kaas en vleeswaren. Het is een broodsoort die zich ook goed leent voor verrassende recepten en toppings. Presenteer eens een Borrel Focaccia met venkelzaad op je borrelplank of een focaccia cracker met curry-bloemkoolcrème. Of denk aan verrassende toppings of kleine hapjes zoals Focaccia Bites. Smaakvol én weer eens wat anders!

Toe aan meer receptinspiratie?

Het gratis Lanterna inspiratieboekje staat boordevol heerlijke focaccia-recepten en handige tips voor het toppen, toasten en beleggen van deze Italiaanse broodlekkernij.Download gratis het inspiratieboekje

Artikel delen