arturo dalhuisen Dennis huwaë
Branchenieuws
Foto Lyan van Furth / LVFfood.com

Arturo Dalhuisen kookt twee weken in Daalder

Arturo Dalhuisen, die eerder werkte bij The White Room* (Amsterdam) en De Leest*** (Vaassen), neemt van 7 tot en met 17 augustus restaurant Daalder (Amsterdam) over van Dennis Huwaë. Dalhuisen zal elke avond een menu van zeven gangen serveren. Dit bestaat uit zijn én Daalders meest geliefde gerechten.
 

Dennis Huwaë, mede-eigenaar van Daalder (en Edel by Dennis): "Amsterdam kan zich culinair nog veel meer op de kaart zetten. Dus als je de kans hebt om een man als deze voor een paar avonden terug naar de hoofdstad te halen, dan pak je die toch direct?"

Fris en zuur

36-jarige Arturo Dalhuisen kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 begon hij als chef de cuisine bij The White Room*. Daar behaalde hij met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen een ster, uiteraard samen met het team. Na zijn vertrek in 2019 maakt hij nu - voor eventjes - zijn rentree in de hoofdstad.

 

Duif met pistache

Twee weken lang staan alle favorieten (opnieuw) op het menu. Zo verschijnen onder andere de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel. Ook geeft Huwaë het recept voor de iconische “stroopwafel” van Daalder voor twee weken uit handen. Dalhuisen: "Ik eet al jaren graag in Daalder, dus het is heerlijk om eens het allerbeste van mij en Dennis op één menu te zetten."
 

Gerelateerd nieuws