Huisbier in de schijnwerpers op horecabeurs BBB Maastricht

Huisbier van het Jaar 2025

Huisbier in de schijnwerpers op horecabeurs BBB Maastricht

De jurering van Huisbier van het Jaar is dit jaar eenmalig tijdens BBB Maastricht. Dat sluit aan bij de sessie van StiBON en Entree Magazine op 8 oktober om 14.00 uur: ‘Je merk en marge versterken met huisbier: kansen en valkuilen’. Deze vindt plaats op de Future Stage, direct naast de ingang van de beurs.

Foto: Pim Ras

Huisbierverkiezing

De jury proeft de ingezonden huisbieren op 8 oktober in de ochtend. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten. ’s Middags om 15.00 uur begint op de Future Stage dan de informatieve sessie over de do’s en dont’s als je een huisbier op de kaart wilt zetten. Na afloop maken we bekend welke horecazaken in de top 5 zijn geëindigd. De definitieve ranking, waarbij alleen de nummers 1,2 en 3 overblijven, maken we op 13 oktober bekend via de kanalen van Entree. De inschrijving voor deze editie is inmiddels gesloten,

Lees hier meer over de huisbierverkiezing. 

Thema en sprekers

Tijdens de sessie zoomen we met ervaren juryleden en horecaondernemers onder meer in op vragen als:

  • Welke biertypen zijn het populairst als huisbier?
  • Welke ontwikkelingen zag de jury de afgelopen 10 edities?
  • Wat is de checklist als je een huisbier wilt laten ontwikkelen?
  • Mag je een huisbier voeren als de tapinstallatie van de brouwer is?
  • Kies je voor fles, fust of beide?
  • Hoe ontwikkel je een recept voor een huisbier?
  • Welke risico’s kleven er aan een huisbier?
  • Hoe kan het bijdragen aan je merk?

Overweeg je een huisbier te gaan ontwikkelen? Dan mag je deze sessie niet missen!

De Jury

De jury van de verkiezing Huisbier van het Jaar bestaat deze editie uit:

  • Fiona de Lange - auteur, biersommelier en zytholoog, organisator vintage bierproeverijen
  • Henri Reuchlin
    – coördinator bij StiBON Bieropleidingen, eigenaar Bierburo
  • Derek Walsh
    – auteur van het Biertypenboek en internationaal erkend bierkeurmeester.
  • Fedor Vogel
    – uitgever en hoofdredacteur van de magazines Bier! en Brouw!.
  • Eddy Peters – biersommelier, Roermond.
  • Sandra Boots
    –biersommelier in opleiding, werkzaam bij De Zoes in Helden
  • Tina Rogers
    – bierblogger, biersommelier, jurylid bij diverse biercompetities
  • Isabel van der Vleuten
    – ondernemer van Boscafé Het Hijgend Hert in Vijlen

Sponsoren van Huisbier van het Jaar 2025

huisbiersponsors

 

Artikel delen