Team WZN Nederlands kampioen blindproeven

Team WZN Nederlands kampioen blindproeven

Het ‘Concours Le Vin en direct’, het Nederlands Kampioenschap blindproeven 2019, leverde op zondag 26 mei een felle strijd op tussen twee Brabantse teams. De uiteindelijke winnaar bleek Team ‘WZN’ (Wijnproevers zonder naam), op de voet gevolgd door de ‘Brabants Wijnsociëteit 2’ en Team ‘Halfdroog’.

In de monumentale Ceciliakapel van het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg reikte Henk Maas, eigenaar van wijnimport ‘Le Vin en direct‘ en premium partner van het NK, de hoofdprijs van € 1000,00 uit aan Anton Silletti, Martin Fennema, Rik Boom en Jarno de Graaf. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens het Wereldkampioenschap op 11 en 12 oktober in Frankrijk, daar dan duidelijk herkenbaar aan een hemd en gilet van modehuis OGER.

Na afloop van de wedstrijd maakten de deelnemers kennis met wijnen va o.a. Le Vin en direct, African Wines (vertegenwoordigd door Pardon Taguzu, zelf lid van het Zimbabwaanse team tijdens het WK), Famiglia Cecchi, Grattamacco en Vignobles & Signatures. Boot Koffie presenteerde er haar onderscheiden koffie, Bender glaswerk van Spiegelau en Stan Hill (die de Nijhuis wisseltrofee creëerde) een nieuw kunstwerk. Chef Leon Mazairac verzorgde de culinaire omlijsting, terwijl Earth Water verfrissende momenten voor haar rekening nam en Fotostudio Ingrid Driessen de fotoreportage. Het ‘Concours Le Vin en direct’ is een initiatief van Nijhuis Consultancy & Services. Eigenaar Fred Nijhuis kijkt terug op een geslaagde competitie, waarbij 22 teams streden om de fel begeerde titel en de ‘Nijhuis wisseltrofee’. Tijdens het kampioenschap moesten de teams de samenstelling en herkomst van 12 wijnen determineren, een even uitdagende als sportieve en leuke uitdaging.

De beste teams van het ‘Concours Le Vin en direct’, het NK blindproeven 2019:
WZN (Wijnproevers Zonder Naam)
Rik Boom, Jarno de Graaf, Martin Fennema en Anton Silletti
Brabantse Wijnsociëteit 2
Eric Hoepelman, Martijn de Groot, Willem-Jan Withagen, Diederick Swagemakers
Team Halfdroog
Juliette Zandbergen, Jesper Moonen, Jaap Baan, Maxime Zandbergen

 

Artikel delen