Patrick van Aller opent Bar Bea in Den Haag: een modern bruin café

Bar Bea interieur

Patrick van Aller opent Bar Bea in Den Haag: een modern bruin café

Den Haag heeft een gloednieuw café: Bar Bea. Het is te vinden aan de Veenkade, op de plek waar voorheen Café De Bieb zat. De nieuwe eigenaren zijn Patrick van Aller (tevens eigenaar van Gastropub Kinsbergen in Den Haag) en Bas Kokshoorn. Bijzonder: bedrijfsleider Floris Heimgartner is ook mede-eigenaar van Bar Bea.

Foto's: Sharman Media

Over de zaak

Patrick van Aller over het nieuwe café Bar Bea: “Dit moderne bruine buurt- én stadscafé is een ode aan 'Queen B' en de roemruchtige prachtcafés uit die tijd dat geluk nog heel gewoon was.” Hij vervolgt: “We gaan het moderne bruin café nieuw leven inblazen. Bar Bea is laagdrempelig, maar modern. We zetten in op frequent bezoek. Meer dan prima eten, unieke gastvrijheid en een fijne dynamiek."

'Er is altijd plek als je even geduld hebt. Dat is de toekomst'

De succesfactor is volgens Van Aller de laagdrempeligheid. “We willen inzetten op meerdere bezoeken per week van dezelfde persoon en concurreren met de supermarkt als je ijskast leeg is. We laten tafels vrij in het systeem voor binnenloop. Er is altijd plek als je even geduld hebt. Dat is de toekomst. Men kan in het weekend niets spontaans meer doen, maar bij ons wel!"

Bedrijfsleiders worden compagnon

Bijzonder is dat Van Aller en Kokshoorn sommige werknemers mede-eigenaar laten worden. Zo is de bedrijfsleider van Bar Bea Floris Heimgartner nu mede-eigenaar. Van Aller: "Hij is de eerste die mede-eigenaar wordt in de reeks zaken die gaat openen. Zo laat je je meest loyale en belangrijke mensen meedelen in de winst en zijn zij ook eigenaar van het grotere plaatje.”

Unieke locatie

Eerder zei Van Aller tegen Entree: "In een crisis zegt de oude generatie - die al twintig jaar eigenaar is - het nu na corona op. Ze kunnen het niet meer aan en kunnen met juiste goodwill en opgebouwd saldo voorzichtig afscheid nemen. Ze kunnen niet volledig met pensioen, maar alles beter dan dit nog drie jaar. Dat betekent dat er ruimte ontstaat. Het gaat vooral om zaken die door hun locatie twintig jaar de tijd hebben gehad om te ontstaan. Dan heb je dus een uniek moment dat je zo'n begrip kan losweken. Daar moet je in mijn geval gewoon voor gaan!"

Mijn vader zei altijd: je moet aan het water, een plein of aan een bos zitten. Een unieke plek die het altijd wint van de rest. Deze plek had dat ook. Heel gek, maar mocht het echt heel rustig worden in de horeca, zal je dat altijd het laatste merken op plekken met zo'n locatie."

Bar Bea-Interieur-1
Bar Bea-Interieur-7 Bar Bea-Interieur-10
Bar Bea-Interieur-6
Bar Bea-Interieur-12 Bar Bea-Interieur-11
Bar Bea-Interieur-3
Bar Bea-Interieur-8 Bar Bea-Interieur-9
Bar Bea-Interieur-2
Bar Bea-Interieur-5 Bar Bea-Interieur-4
Artikel delen