Entree Awards 2022: Helling 7 wint Best New Dine & Drink Concept <150

Helling 7

Entree Awards 2022: Helling 7 wint Best New Dine & Drink Concept <150

Helling 7 uit Amsterdam heeft tijdens de Entree Awards 2022 gewonnen in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'. Helling 7 is een oude werfkantine met een modern jasje. Eigenaar Daan Bonsen bedacht samen met Maverick Bouw en Apenkooi Events het concept. De jury sprak lovend over het restaurant: "Het design is een feestje om naar te kijken."

Foto in de header: Ming Chao.

De categorie Best New Dine & Drink Concept <150 guests wordt mogelijk gemaakt door: Sir Joe.

Juryrapport

CONCEPT

Het concept is heel helder en super origineel. Het is laagdrempelig eten en drinken, in een gezellige sfeer op een prachtige locatie. Het ambacht komt sterk naar voren. Het feit dat je dicht bij de keuken zit, het vuur ziet en ruikt maakt het helemaal af. Je kunt hier eerlijk eten in een eerlijke omgeving.

FOOD & BEVERAGE

De borden waren goed opgemaakt en dit maakte het op het eerste oog al aantrekkelijk. Het rauwe van het restaurant kwam ook goed terug op de borden. Je krijgt een hele vis op je bord, die ook nog eens perfect bereid is. Het was goed op smaak en ontbrak aan niks. Het was kortom: top.

DESIGN

In eerste instantie lijkt het op een heel mooi gerenoveerde locatie, echter klopt dit niet. De locatie is vanaf nul opgebouwd. Het is leuk dat er een filmpje getoond kon worden over de duurzame opbouw van de nieuwe locatie. Het is mooi om te zien dat er alleen maar met oude materialen is gewerkt, dit geeft een stoer uiterlijk. Het is een terrein met de looks alsof het niet af is, dit creëert nieuwsgierigheid naar de potentie, terwijl het al erg mooi is. Het design is een feestje om naar te kijken.

SFEER & SERVICE

De medewerkers waren vriendelijk, aandachtig en bovenal zichzelf. Dit gaf het laagdrempelige, fijne gevoel dat een plek als Helling 7 goed doet. De omgeving, zoals bij punt 1 ook al genoemd, creëert een hele fijne sfeer. Het uitzicht is erg mooi en het industriële maakt dat het restaurant een stoere uitstraling heeft.

ONDERNEMERSCHAP

De ondernemer is iemand die zijn nek uitsteekt en durft te investeren. Hij ziet mogelijkheden en geeft je echt het gevoel dat hij precies weet wat hij doet. Met zo’n prachtige locatie, goed ondernemerschap, een fijne sfeer en heerlijk eten doet Helling 7 het geweldig.

Entree Awards 2022_Helling7_1

Meer over Helling 7

Aan het IJ in Amsterdam zit restaurant Helling 7. De bouw is circulair en ligt op een helling die onderdeel is van scheepswerf Damen. Eigenaar Daan Bonsen bedacht samen met Maverick Bouw en Apenkooi Events het concept. 

Helling 7 is een oude werfkantine in een modern jasje. Het restaurant met terras ligt op een plat dak waar vroeger boten op werden gerepareerd. Vanuit Helling 7 kijk je uit op zowel het IJ als op het Kraanspoor. Bij de bouw van het restaurant zijn zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Dit maakt het concept duurzaam. “Bijna geheel met staalrestanten, oude lastorens en oude houtplaten van boten is dit enorme gevaarte in coronatijd neergezet”, vertelt Bonsen. De houten vloer is gemaakt van een voormalig scheepsdek en de palen zijn oude stempels die schepen ondersteunden wanneer deze te water werden gelaten. 

Open keuken

Het restaurant heeft een open keuken waar gekookt wordt op een open kachel. De koks bereiden de gerechten hier bijna geheel op vuur en zonder gebruik van gas. De ‘witte brigade’ staat onder leiding van Carl Gast (voormalig chefkok van Taiko), Dirk Mooren (voormalig chefkok van MOER) en Steve Kost (voormalig souschef van Baut). Naast een ruime menukaart, heeft het restaurant ook een cocktailkaart. Deze heeft een nautisch thema en is samengesteld door Tim Lefevre, barmanager van de cocktailbar Door74 in Amsterdam.

Entree Awards 2022_Helling7_2 Entree Awards 2022_Helling7_3

'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor food en drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt!

Juryleden: Fred Bus en Ron Blaauw.

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2022

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel < 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50+ Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Nightlife Venue'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Green Fine Dining'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best New Café'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'

Artikel delen