Entree Awards 2022: Hooked in Tilburg wint categorie Best New Restobar

Hooked

Entree Awards 2022: Hooked in Tilburg wint categorie Best New Restobar

In de categorie Best New Restobar is tijdens de Entree Awards Hooked in Tilburg uitgeroepen tot winnaar. De zaak is van Giel van Schaaijk en Lars Snellaars tekende voor het design. De jury was zeer onder de indruk van deze nieuwe restobar. Een restobar is een casual horecazaak met echte ‘bar vibe’ , maar waar je op hoog niveau kunt eten. Lees in dit artikel het juryrapport.

Foto in de header: Ming Chao.

De categorie Best New Restobar wordt mogelijk gemaakt door: Lavazza.

 

Juryrapport

FOOD & BEVERAGE  

Een aantrekkelijk bord, spannende smaken én gewoon ultiem comfort in je mond komen hier samen. Kwalitatieve oesters met bloody mary-schuim, zilt, umami en een goede kick. Een dessert van zoet ijs met macadamia en eendenlever-krullen. Daarvoor moet je ballen hebben, helemaal op deze hoek in Tilburg. Bistroklassiekers in een modern jasje met een dosis lef.

Qua wijnen worden gasten hier tot in de puntjes verwend, precies met waar ze zin in hebben en een groot aanbod per glas. Cocktails, bieren en een wijnkaart met de tekst bij een fles champagne à 300 euro, ‘superdik’ doen. Als je er zin in hebt kan het, als je gewoon een lekker glas wilt drinken met een borrelhap kan je ook voor 30 euro klaar zijn voor twee en precies dat vinden we ultiem restobar.  

INTERIEUR 

Gedurfd en uitgesproken met sfeer en warmte als basis. Qua gevoel is het: ‘hallo ik heb het hipste, nieuwe straatje van Barcelona gevonden’ versus een Parijse joie de vivre. Prachtig veel groen, een giga bar waar je comfortabel kunt zitten, maar ook goede statafels of ‘gewoon zitten’. In deze bar waren wel acht soorten zitjes, laag, hoog, hangen, zitten. Creativiteit en innovatie on point. Geen enkele concessie is hier gedaan op materiaalkeuze of toch gaan voor iets meer veiligheid. Warm, modern en lekker.  

SFEER & SERVICE

We werden met zo veel plezier onthaald door het jonge team dat we bijna heimwee hadden toen we op weg gingen naar het volgende jurybezoek. Oprecht, geïnteresseerd, eigen en met een geintje. Het jonge team krijgt enorm veel verantwoordelijkheid en dat spat er aan alle kanten vanaf. Daar zijn ze trots op en de gunfactor is hoog.

ONDERNEMERSCHAP 

De ondernemer Giel kiest er heel bewust voor om zijn jonge team zo autonoom mogelijk te laten werken en te kijken waar hij hen kan ondersteunen in plaats van andersom. Een ondernemer die de starters van morgen opleidt en precies dat hebben we nu ook zo hard nodig in de horeca.  

Entree Awards 2022_Hooked_2

Meer over Hooked

Borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk, tevens eigenaar van RAK en De Belinda in Tilburg, wil met zijn nieuwe restaurant. Restaurant Hooked opende vorig jaar oktober in het Tilburgse centrum.

Lars Snellaars tekende voor het design: “De gast krijgt hier het gevoel alsof hij over een promenade loopt. Voorin de zaak zitten de gasten hoog en het lage achtergedeelte is intiemer met lage zitjes waar je kunt tafelen. Doordat we gebruikmaken van rotan schuimpanelen, wat een art-deco-uitstraling versterkt, ontstaat er een goede akoestiek.”

FRUITS DE MER EN PALINGKROKETJES

De gerechtjes op de kaart zijn geïnspireerd op keukens uit landen als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Denk aan gerechten als fruits de mer en hapjes zoals pata negra, huisgemaakte palingkroketjes en krokante feta met uienmarmelade.

Entree Awards 2022_Hooked_3 Entree Awards 2022_Hooked_Header 4

'Best New Restobar'

Restaurant + bar = restobar, een categorie die absoluut trending is! Steeds vaker zien we casual horecazaken waar een echte ‘bar vibe’ hangt, maar waar de gerechten/gerechtjes de traditionele bar bites ver overstijgen. De bar staat centraal, zoals bij een bar.  Koken gebeurt er op hoog niveau, zoals bij een restaurant, maar zonder al te veel poespas en meestal zonder vaste menu’s. In veel gevallen zijn het toegankelijke buurtparels, met locals als graag geziene gasten. De service is informeel en eten aan de bar is hier net zo gezellig als aan tafel. Dat is een fraaie ontwikkeling: op hoog niveau dineren aan de bar is in Nederland (helaas) geen gewoonte. Brengt deze categorie daarin verandering? 

Juryleden: Gijsbregt Brouwer en Maartje Nelissen.

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2022

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel < 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50+ Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Nightlife Venue'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Green Fine Dining'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best New Café'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'

Artikel delen