Entree Awards 2022: The Streetfood Club wint Best Dine & Drink 150+

The Streetfood Club Breda

Entree Awards 2022: The Streetfood Club wint Best Dine & Drink 150+

The Streetfood Club uit Breda heeft tijdens de Entree Awards 2022 gewonnen in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'. Sinds juli is het Grand Theatre Breda omgedoopt tot ‘Theatre of Flavour’. Mede-eigenaren zijn Wes Schreutelkamp, Joost Bergsteijn, Wichert van Rijn en Sippien Baarsma, samen met nóg vier compagnons. De jury is enthousiast: "Er is een indrukwekkende horecazaak neergezet waar alles klopt."

Foto in de header: Ming Chao.
Overige beelden: Victor van Leeuwen.
Verlichting en geluid: dEP de Sfeerontwerpers.

De categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests' wordt mogelijk gemaakt door: Coca-Cola.

Juryrapport

CONCEPT  

Dit is de tweede The Streetfood Club-vestiging die op een indrukwekkende locatie is gehuisvest. Het bestaande concept is nóg beter neergezet en in een monumentaal pand met beperkingen is dat erg knap. Het theater zelf zit een beetje verstopt, maar eenmaal binnen start een waanzinnige ontdekkingstocht. In elk hoekje ontdek je iets nieuws en elke ruimte is uniek. Daarnaast is er duidelijk nagedacht over de verschillende functies in het restaurant. De bar, het eten, de banqueting: alles functioneert naast en met elkaar.

DESIGN

Ondanks dat het monumentale pand beperkingen had, hebben jullie deze plek in ere hersteld. De ruimte is in een The Streetfood Club-jasje gestoken en bevat tegelijkertijd oude elementen van het Grand Theatre. Voor gasten is er een grote keuze aan zitplekken: de ruime zaal, de twee balkons met uitzicht op de zaal en het grote terras. Daarnaast is er ook nog een verdieping die gebruikt kan worden als vergader-, walking dinner- of trouwlocatie. Elke ruimte klopt en er is duidelijk goed nagedacht over de functie en uitvoering.  

SFEER & SERVICE  

De jury kwam langs op een dinsdagavond. Waar andere horecazaken al bezig waren met opruimen en afsluiten, zaten bij The Streetfood Club Breda nog 200 (!) man te eten en te drinken. Dit bewijst direct dat je het goed doet als horecazaak. Tijdens het bezoek was er een goede vibe voelbaar dankzij de dj en de vele mensen die volop aten en dronken. Het personeel deed het ook zijn best: hier lopen mensen rond die weten wat ze doen.  

FOOD & BEVERAGE  

De menukaart is een shared dining-menu met Latijns-Amerikaanse en Aziatische gerechten. De gerechten kloppen en voldoen aan wat je verwacht op deze plek. Ook de drankenkaart zit goed in elkaar: van gin-tonics met diverse specerijen tot lokale en internationale biertjes. We hebben hier te maken met pioniers op drankgebied. 

ONDERNEMERSCHAP

 Na meerdere succesconcepten bewijst The Streetfood Club in Breda opnieuw dat hier ondernemers aan het roer staan die weten wat ze doen. Er is een indrukwekkende horecazaak neergezet waar alles klopt. Het bestaande concept is vernieuwd en nog beter neergezet met innovaties op drankgebied. Daarnaast zijn de ondernemers ook pioniers wat betreft het mede-eigenaar maken van het bestaande personeel. Hierdoor zijn ze betrokken bij de zaak, waardoor zij een continuïteit neerzetten.
Entree Awards 2022_The Streetfood Club_Fotograaf Victor van Leeuwen

Meer over The Streetfood Club

The Streetfood Club in Breda is het ‘Theatre of Flavour’. Na The Streetfood Club in Utrecht openen Wes Schreutelkamp, Joost Bergsteijn, Wichert van Rijn, Sippien Baarsma én vier compagnons een tweede locatie. 

In wat voorheen de theaterzaal was, staat nu een grote bar met cocktailstations en een dj-booth. Er zijn twee balkons waar gasten op kunnen dineren en een goed uitzicht hebben op de zaal. De eerste verdieping van het theater kan worden gebruikt als vergader-, walking dinner- of trouwlocatie. Verder heeft de binnenplaats voor de entree ook een groot terras. 

Latijns-Amerika meets Azië

De menukaart bevat vooral gerechten uit de Latijns-Amerikaanse en Aziatische keuken. Denk aan gestoomde edamameboontjes, krokante maistortilla’s en Thaise pad krapow. Ook de drankenkaart is zeer divers: van gin-tonics met diverse specerijen tot lokale en internationale biertjes. 

Entree Awards 2022_The Streetfood Club_Fotograaf Victor van Leeuwen_1 Entree Awards 2022_The Streetfood Club_Fotograaf Victor van Leeuwen_2

'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'

Bij de genomineerden kan de gast terecht voor food en drinks en is de hele avond een energieke vibe voelbaar. En dat alles in een eigentijds interieur met oog voor styling die perfect past bij het concept. Bij het winnende concept kloppen de voor- en achterkant en zorgen onder andere f&b-aanbod, design en sfeer voor een avond waar je na een lange werkdag behoefte aan hebt!

Juryleden: Chong Chu en Ron Simpson.

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2022

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel < 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50+ Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Nightlife Venue'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Green Fine Dining'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best New Café'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'

Artikel delen