Entree Awards 2022: Hotel Piet Hein Eek wint Best New Hotel <50 Rooms

Piet Hein Eek Eindhoven

Entree Awards 2022: Hotel Piet Hein Eek wint Best New Hotel <50 Rooms

Hotel Piet Hein Eek uit Eindhoven heeft tijdens de Entree Awards 2022 gewonnen in de categorie 'Best New Hotel 1 - 50 Rooms'. Top-designer Piet Hein Eek opende vorig jaar een eigen hotel met restaurant op Strijp-R in Eindhoven. De jury is volop te spreken over het hotel: "De hand van Piet Hein Eek is overal duidelijk zichtbaar. Het is een prachtige samenkomst geworden van zijn wereld." 

Foto in de header: Ming Chao.

De categorie 'Best New Hotel 1-50 Rooms' wordt mogelijk gemaakt door: dEP.

Het juryrapport

CONCEPT  

Na een winkel en een restaurant was het voor de ontwerper Piet Hein Eek een logische stap om een hotel toe te voegen aan zijn wereld in de oude Philipsfabriek. In dit hotel dompelen gasten zich onder in materiaal, kleur, design, antiek, kunst en muziek. Deze overnachtingsplek is hét sluitstuk voor het totale concept in de fabriek en zet niet alleen Eindhoven op de kaart als designstad, maar heel Nederland. In elke ruimte voel je Eeks bedrijfsfilosofie en klopt alles tot in het allerkleinste detail.  

FACILITEITEN  

Het hotel biedt naast de dertien kamers alle benodigde faciliteiten, zoals een dakbar, een grand café, een vergaderruimte en een restaurant. Elke ruimte is met zorg ingericht en straalt de typerende Piet Hein Eek-stijl uit. De kamers zijn een lust voor het oog en over elk detail is nagedacht. Ondanks de creatieve oplossingen voel je dat de hotelelementen kloppen. 

DESIGN  

Het design vormt de basis voor dit hotel. Zo zie je duidelijk de creatieve stijl en de verrijking van de kamers en ruimtes vol opvallende kunstobjecten. De hand van Piet Hein Eek is overal duidelijk zichtbaar. Het is een prachtige samenkomst geworden van zijn wereld. De kamers zijn smaakvol en door verschillende kunstenaars ingericht, de medewerkers geven je een warm ontvangst en alles ademt gastvrijheid en smaak. Kunst is op een natuurlijke manier verweven door het hele hotel dat je even laat ontsnappen aan de werkelijkheid. 

DUURZAAMHEID 

Dat naast design ook duurzaamheid in het dna van dit bedrijf zit, voel je zodra je in de indrukwekkende productiehallen staat met alle hergebruikte materialen. Over elk element in het hotel is duurzaam nagedacht. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de zonnepanelen en de op resthout gestookte kachel.  

FOOD & BEVERAGE  

Hotel Piet Hein Eek heeft een grand café, restaurant en dakbar. Stuk voor stuk zijn dit prettige ruimtes die zich nog goed verder kunnen ontwikkelen.  

ONDERNEMERSCHAP  

Ondanks dat er geen ervaring was op het gebied van hotels merk je dit op geen enkele manier terug en dat is erg knap! Dat het team van Piet Hein Eek geboren ondernemers zijn, dan blijkt wel uit dit hotelproject. Als geen ander, zien ze de kracht van een hotel in zowel het sales- als het marketingproces van de brand Piet Hein Eek. Ondanks het feit dat er geen enkele ervaring met hotellerie in het bedrijf aanwezig was, is het hen gelukt om een hotel neer te zetten dat gastvrijheid ademt en voldoet aan de eisen van een hedendaagse gast, zonder te vervallen in standaardoplossingen. Dit project zet Eindhoven internationaal op de kaart als designstad. De terechte winnaar! 

Hotel Piet Hein Eek_©NICK BOOKELAAR

Meer over Hotel Piet Hein Eek

Designer Piet Hein Eek opende vorig jaar een eigen hotel met restaurant op Strijp-R in Eindhoven. Het hotel is te vinden in de oude Philips-fabriek uit de jaren vijftig. Dit is ook de plek waar Eek al jarenlang zijn werkplaats, galerieruimte, conceptstore en grandcafé heeft.

De dertien kamers, allemaal op de derde etage, zijn ontworpen door onder anderen Daniel Ruanova, Bert Teunissen, Sjimmie Veenhuis, Gabriel Roca, Willem van den Hoed, Marc Mulders en Piet Hein Eek zelf (kamer 10). Op de tweede etage vinden gasten de lobby en een restaurant.

Faciliteiten en kamers

De al bestaande Wonderkamer, een ruimte met kunstwerken inclusief de kamer Nachtwacht, verhuisde van de derde naar de tweede etage. Opvallend is verder de nieuwe vergaderruimte. Daar hangen schilderijen die gemaakt zijn van afgedankte kantoorplanten en oude plastic zakken. De marshmallow-achtige betonnen wand is gemaakt van oud matrasschuim. De DAKBAR is in de liftkamer op de vierde verdieping. Nieuw is het restaurant op de begane grond.

'Best New Hotel <50 rooms'

Bij de nominaties in deze categorie kijkt de jury aan de hand van verschillende criteria of het hotelconcept goed is uitgevoerd, zowel aan de voor- en achterkant, én of het hotel zich weet te onderscheiden in het huidige hotellandschap. De winnaar scoort goed op alle facetten (concept, faciliteiten, design, duurzaamheid, food & beverage en ondernemerschap) en is een toevoeging voor de branche, maar zeker ook een voorbeeld voor vakgenoten. 

Juryleden: Marijke Schreiner en Vincent van Dijk.

Entree Awards 2022_Piet Hein Eek_PHE, Nick Bookelaar_3 Hotel Piet Hein Eek_vergaderruimte2©PHE

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2022

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel < 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50+ Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Nightlife Venue'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Green Fine Dining'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best New Café'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'

Artikel delen