Entree Awards 2022: Oliva in Amsterdam wint Best New Nightlife Venue

Oliva Amsterdam

Entree Awards 2022: Oliva in Amsterdam wint Best New Nightlife Venue

Oliva uit Amsterdam heeft tijdens de Entree Awards 2022 gewonnen in de categorie 'Best New Nightlife Venue'. Oliva zit aan het drukbezochte Rembrandtplein en is een nachtclub en restaurant in één. De jury vertelt hierover: "Oliva is een groot feest!"

Foto in de header: Ming Chao.

De categorie Best New Nightlife Venue wordt mogelijk gemaakt door: Grey Goose.

Juryrapport

CONCEPT

Zeer sterk concept. Oliva is een laagdrempelige plek om uit te gaan waar leuk, jong en vrolijk publiek komt om te feesten. De club heeft een sterk team met een grote achterban. Met de sterke partijen die momenteel in de club zitten heeft Oliva zichzelf in korte tijd echt op de kaart gezet. Zeer onderscheidend concept vooral voor het Rembrandtplein.

PROGRAMMA

Oliva is een groot feestje, niet te serieus gedoe, geen flessen/vip, geen kapsones, gewoon dansen en plezier hebben. Ze hebben verschillende clubavonden, variërend van studentenavonden tot urban avonden, en house avonden tot hitjes avonden. De club draait vier dagen per week op volle toeren, namelijk op: dinsdag, donderdag vrijdag en zaterdag.

INTERIEUR

Vooral de hal bij binnenkomst is erg mooi aangepakt, heel Instagram-waardig, slim gedaan. Ook het restaurant dat achterin de club zit ziet er erg goed uit. Een leuk detail aan de Oliva is dat het een klein barretje heeft in een aparte ruimte, die je het gevoel van een kroeg geeft. Je kan hier heel intiem borrelen en feesten.

SFEER & SERVICE

Het personeel is vriendelijk en doet goed zijn best, zowel het personeel binnen als het personeel dat je aan de deur ontvangt. De club werkt met een gastvrouw buiten, zij is je eerste aanspreekpunt. Je kan zowel pin als cash betalen, wat erg fijn is. De rijen vallen verder mee door de aanwezigheid van twee grote bars in de verschillende zalen en een barretje in het ‘kroegje’.

ONDERNEMERSCHAP

Respect voor de stappen die Steven Vermaas heeft durven zetten. Het was een gewaagde sprong. Het beoogde concept heeft erg goed uitgepakt. Wat mooi is om te zien is dat hij niet achterover is gaan leunen na de eerste successen, maar de jongens erg scherp houdt en overal bovenop zit. Het feit dat de club eigenlijk nog veel meer eigenaren heeft en hij als grootaandeelhouder de boel scherp houdt is mooi om te zien.

oliva7

Meer over Oliva

Aan het Rembrandtplein in Amsterdam zit Oliva, een restaurant en nachtclub in één. Bij Oliva feest je tot diep in de nacht en kun je terecht om te dineren bij Spaghetteria.

In het pand zat voorheen nachtclub Claire. Oliva is een initiatief dat de oude eigenaren hebben opgezet met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind.

Prachtige hal in mediterrane stijl

Wie de club binnenloopt, ziet direct de eerste eyecatcher: een prachtige hal die geheel in mediterrane stijl is gedecoreerd en uitkomt in de grote zaal van Oliva. Wanneer de keuken aan de andere kant sluit, wordt het restaurant omgetoverd tot een volwaardige club. Op deze plek dansen de gasten tot in de vroege uurtjes.

Entree Awards 2022_Oliva_1 oliva8-1

'Best New Nightlife Venue'

De winnaar is een absolute aanwinst voor de cultuursector, heeft het concept op alle facetten goed uitgevoerd en valt in de smaak bij de doelgroep. Omdat de afgelopen editie van de Entree Awards het nachtleven niet beoordeeld kon worden vanwege de coronarestricties, zijn de genomineerden uit deze categorie dit jaar in plaats van maximaal een jaar, maximaal twee jaar open.

Juryleden: Kees Ndeke en Liselore Perisutti.

Bekijk hier alle winnaars van de Entree Awards 2022

1. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel < 50 Rooms'
2. Winnaar in de categorie 'Best New Hotel 50+ Rooms'
3. Winnaar in de categorie 'Best New Restaurant Design'
4. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept <150 Guests'
5. Winnaar in de categorie 'Best New Dine & Drink Concept 150+ Guests'
6. Winnaar in de categorie 'Best New Restobar'
7. Winnaar in de categorie 'Best New Cocktailbar'
8. Winnaar in de categorie 'Best New Nightlife Venue'
9. Winnaar in de categorie 'Best New Green Fine Dining'
10. Winnaar in de categorie 'Best New Holiday Concept'
11. Winnaar in de categorie 'Best New Café'
12. Winnaar in de categorie 'Horecaondernemer van het Jaar'
13. Winnaar in de categorie 'Best Bartender'

Artikel delen