Winnaar Jeunes Chefs Rôtisseurs 2020 bekend
Branchenieuws
Foto Landhuishotel De Bloemenbeek

Winnaar Jeunes Chefs Rôtisseurs 2020 bekend

Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is de winnaar van kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks om hun culinaire vaardigheden in een concurrerende omgeving met hun leeftijdgenoten te tonen. Oude Luttikhuis plaats zich met de winst namens Nederland voor de internationale wedstrijd in Parijs in het najaar. Het is de vierde keer dat de nationale wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt gehouden. In 2017 won Michel Oude Booijink (Landhuishotel De Bloemenbeek), in 2018 ging de titel naar Rick Stehr (Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven) en in 2019 won Jelle Horst (Restaurant La Provence).

Deelnemers

Aan de wedstrijd namen zes jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. De deelnemers dit jaar waren:

  • Mart Oude Luttikhuis van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte
  • Justin Paap van Restaurant By Chiel in Zutphen
  • Stan Schoenmakers van Château St. Gerlach in Valkenburg
  • Kjelte Slinkman van Kasteel Engelenburg in Brummen
  • Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg
  • Sander Verberne van Restaurant La Provence in Driebergen

Opdracht

Elke deelnemer kregen een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt. De wedstrijd en prijsuitreiking vonden plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. De wedstrijd was overdag en de prijsuitreiking was tijdens het avonddiner.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen