Joris Bijdendijk kookt in Smakenrad Breda

Sterrenchef Joris Bijdendijk van het Amsterdamse restaurants RIJKS* en Wils*, kookt op 25 juni in het Smakenrad, een reuzenrad met meerdere locaties in Nederland, in Breda.

Smakenrad heeft 36 gondels

Het Smakenrad bestaat uit 36 gondels. Deze zijn omgebouwd tot knusse privé restaurants, die draaiend tot vijftig meter hoogte komen. Op 25 juni serveert sterrenchef Joris Bijdendijk een viergangendiner in dit bijzondere restaurant in Breda.

Hoogtepunt

joris bijdendijk

Bram Verleg van het Smakenrad en Joris Bijdendijk van RIJKS® slaan de handen ineen en organiseren op 25 juni a.s. een exclusief sterrendiner in Smakenrad Breda.

Vorig najaar sloegen Joris Bijdendijk en Bram Verleg -initiatiefnemer van het Smakenrad- de handen al ineen. Bijdendijk ontwikkelde een pdiner speciaal voor het Smakenrad Amsterdam. De bedoeling was dat zijn diner langere tijd geserveerd zou worden. Maar door corona moest het Smakenrad dicht. Sinds de heropening van de horeca draaien het Smakenrad Breda en Smakenrad Amsterdam weer en kan iedereen komen ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in dit unieke draaiende restaurant.

Wegens succes verlengd

Het idee voor het Smakenrad ontstond in de eerste coronagolf. Initiatiefnemers Bram Verleg en Laura van Haren gingen op zoek naar een creatieve en unieke manier om bezoekers op een COVID-proof manier culinair te verwennen. Dineren in een eigen cabine in een reuzenrad bleek de oplossing. Het rad startte in Den Bosch, reisde via Groningen naar Amsterdam en Breda. In de laatste twee steden is het rad op dit moment voor iedereen te reserveren. Amsterdam nog t/m 30 juni, Breda is verlengd t/m 11 juli. Smakenrad Den Bosch opent haar raddeuren vanaf 1 juli weer.

Gerelateerd nieuws