Leermeester-Leerling 2020 is bekend
Branchenieuws
Foto Pim Ras

Leermeester-Leerling 2020 is bekend

Het Nationale Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Rob Wijnen en Timon Verhees van Restaurant d'Ouwe Tramhalte in Duizel.

De winnaars werden bekend gemaakt op de Horecava, waar de wedstrijd vandaag om 10:45 uur van start ging. De duo's bereidden een driegangenmenu en amuse. 

Gastronomische Gilde

Acht teams streden vandaag om de titel Leermeester - Leerling 2020, georganiseerd door de Gastronomische Gilde. Het Nationaal Kampioenschap is een uitgelezen kans voor acht leermeesters en leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien.

Opdracht

Elk team ontving een black box met daarin kingfish, scheermessen, kalfsentrecote, kalfssukade, peer en melkchocolade. De ingrediënten voor de amuse, die volgens jurylid Sjaak Jobse ‘binnen moet knallen’, brachten de kandidaten zelf mee. Nieuw dit jaar is dat de kandidaten ook zelf hun service meebrengen en dat de jury jureerd volgens de World Association of Chefs Societies. Extra scherp was de jury dit jaar op voedselverspilling. De jury gaf punten voor smaak (50%), hygiene (5), mise en place (25%), presentatie (10%) en bereiding en techniek (10%). Wedstrijdsecretaris en keukenjury Waldrik Kremer: “Spannend tot het eind, want bij het dessert kan het verschil nog gemaakt worden.” 

Deelnemers

De acht leermeesters en hun leerlingen die vandaag concurreerden om de winst van het NK Leermeester-Leerling 2020, zijn:

Michael Molenaar & Melvin Gerrits van Restaurant Bij Qunis in Lijnden
Mitchel Gruppe & Joe Liem van Restaurant Aan de Zweth* in Schipluiden
Yornie van Dijk & Jeroen van de Steeg van Restaurant Basiliek* in Harderwijk
Rob Wijnen & Timon Verhees van Restaurant d’Ouwe Tramhalte in Duizel
Gert van der Heijden & Kevin van de Poppe van Het Roode Koper* in Leuvenum
Mark Captein & Jennifer Bos van Orangerie De Pol in Doetinchem
Wayne Kropman & Brent van Hasselt van Brasserie Pastis in Rosmalen
Kees Visser & Jeffrey Buijl van Restaurant Cristo in Zierikzee

Jury

De jury bestond uit Sjaak Jobse, Marco Poldervaart, Marcel de Leeuw, Bert van Manen en wedstrijdsecretaris en keukenjury Waldrik Kremer. 

Tags: 

Reacties

Reactie toevoegen