Bekendmaking Bib Gourmand Benelux
Branchenieuws
Foto 123RF.com

19 nieuwe restaurants NL met Bib

Michelin heeft de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend gemaakt. Op de lijst staan 129 Nederlandse restaurants waarvan 19 nieuwe bedrijven. In de elfde editie staan in totaal 300 restaurants in Nederland, België en Luxumburg. Kijk onderaan het bericht voor de volledige lijst.

Bij de niewkomers is ook de aandacht voor lokale producten niet meer weg te denken. De manier waarop Mijn Streek (Heerlen) allerlei Limburgse lekkernijen op de kaart zet, is daar een voorbeeld van. Héron (Utrecht) toont dan weer dat duurzaamheid en creativiteit perfect samengaan, aldus de inspecteurs. Voor wat internationale schwung is Nacarat (Amsterdam) een aanrader. Gasten krijgen een opvallende mix van smaken uit Griekenland en het Midden-Oosten voorgeschoteld.

Mondialisering tot in de keuken
​De Editie 2019 van de Bib Gourmand benadrukt de culinaire mondialisering die al een paar jaar gaande is in de Benelux. “Die trend is vandaag alomtegenwoordig,” aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin gidsen in de Benelux. “Van de bruisende hoofdstad tot het gezellige gehucht, overal vind je invloeden uit alle hoeken van de wereld. Het is interessant om te ontdekken op welke manier de chefs daarmee aan de slag gaan. Er zijn elk jaar ook meer en meer chefs die streven naar een plaatsje in de Bib Gourmand en dat enthousiasme zorgt voor constante vernieuwing.”

Nieuw jasje
Om de lezers nog beter te bedienen, werd de gids in een nieuw jasje gestoken. Dankzij de toevoeging van foto’s en een modernere lay-out krijgt men een beter beeld van de geselecteerde restaurants.

Reacties

Reactie toevoegen