Bekend streetfood krijgt onderdak in Utrecht
Branchenieuws

Bekend streetfood krijgt onderdak in Utrecht

Sinds begin november is het Utrechtse Vredenburgkwartier een streetfood club rijker: Mister Twister. De ‘place to be’ voor original chimney cakes. 

De Oost-Europese schoorsteencakes, de chimney cakes, waren voorheen vooral te vinden op streetfoodfestifals. De cakes worden gemaakt van deeg en ovengebakken op een spit. Als ze daarna rechtop worden gezet, komt er een stoomwolk uit de cake, zoals bij een schoorsteen. Met eigen ogen zien? Dat kan bij de nieuwe zaak Mister Twister in Utrecht. Daar staat de oven als altaar middenin het restaurant. 

De smaak van chimney Cckes
De chimney cakes van Mister Twister zijn er in tal van zoete en hartige smaakvarianten.  De cilindervormige cakes worden gekarameliseerd met suiker. En optioneel een extra smaak, zoals kaneel, kokosrasp of notenmix. De hartige variant serveert Mister Twister met gegratineerd met kaas en oregano. De ‘premium’ en ‘guilty pleasure'' varianten zijn conisch en worden gevuld met verrassende smaakcreaties zoals roodfruit, stroopwafel, mango, Kitkat, gummybeer, pulled chicken of Halal proof hotdog. 

Een lekker initiatief
Mister Twister is opgericht door twee vrienden. Via familie in Tsjechië ontdekten de vrienden de chimney cakes. De ondernemers zijn op culinaire missie om iedereen in Nederland kennis te laten maken met de chimney cakes.

Reacties

Reactie toevoegen