Bib Gourmand Benelux 2020: nostalgie & lokaal
Branchenieuws

Bib Gourmand Benelux 2020: nostalgie & lokaal

In de nieuwe Michelin Gids Bib Gourmand Benelux 2020 staan 133 Nederlandse restaurants genoemd waarvan 17 nieuwe. 15 Nederlandse restaurants raakten hun notering kwijt.

Michelin heeft de nieuwe selectie van de Michelin Gids Bib Gourmand Benelux 2020 bekend gemaakt. Deze twaalfde editie, waarin 133 Nederlandse restaurants staan, werd gekenmerkt door een duidelijke trend: het groeiende belang van producten uit eigen grond. Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelin Gidsen in de Benelux: “Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker. Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”

Nederland
De rode draad is nog steeds: het restaurant moet een driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro serveren. De nieuwe uitgave noteerde zeventien nieuwe Nederlandse restaurants. Nederlandse chefs zijn steeds trotser op hun lokale grond. Zo hebben restaurants als Boompjes in Overloon en Plantage 87 in Oude Wetering een verrassende aanpak van groenten.

België
De Belgische selectie verwelkomt achttien nieuwe inschrijvingen. Opvallend is dat hier meer wordt teruggegrepen naar de traditionele Franse en Belgische keuken. Ook opvallend: de invloed van de Aziatische keuken bij de Belgische nieuwkomers.

Luxemburg
In Luxemburg worden twee nieuwe restaurants bekroond met een Bib Gourmand: Two 6 Two in Strassen en L’Atelier Windsor in Luxemburg.

 

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen