Bobby Rust is nieuwe chef van Envy

Tags: chef

Bobby Rust is nieuwe chef van Envy

Hij werkte bij De Librije***, Oud Sluis*** en Bridges* maar vanaf nu is Bobby Rust te vinden bij Envy in Amsterdam. Zijn ‘what you see is what you get-menu’ is vanaf nu verkrijgbaar.

Envy is geïnspireerd op de eetcultuur en delicatessenzaken van Zuid-Europa waar gasten hun eten zowel zien, ruiken als proeven. Rust: “Envy is natuurlijk een bekende naam in de Amsterdamse gastronomie. De no-nonsense stijl, kwalitatieve maar simpele gerechten en relaxte sfeer passen goed bij wie ik ben. Er was bij mij dus geen seconde twijfel toen ik dit voorstel kreeg en ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk.”

Rust in de tent
De chef leerde ’t vak in de keukens van Jonnie Boer (De Librije***), Sergio Herman (Oud Sluis***) en als sous-chef bij Viki Geunes (’t Zilte**). Toen hij als chef-kok aan de slag ging bij Ron Gastrobar ontving hij zijn eerste Michelinster. Daarna volgden nog Bridges* in hotel The Grand, Tante Kee en Noble Kitchen. Afgelopen zomer trok Rust zijn eigen plan. Hij startte zijn eigen pop-up concept en kookte gedurende 10 avonden in Vespucci en Café Czaar. Rust: “In mijn pop-ups kon ik doen en laten wat ik zelf wilde – mijn stijl en mijn regels. Maar uiteindelijk wilde ik gewoon weer ergens vast in de keuken staan.”

Eigen manier 
Het nieuwe menu van Envy volgt de regels van Rust. Hij laat zich graag inspireren door de gerechten die hij vroeger thuis at. Zo zette hij kip tandoori en bloemkool met kaasaus op ’t menu – maar dan wel op zíjn manier. Zo maakte hij ooit Marrakesh-geïnspireerde rode mul met een jus van harira, gevulde rode peper en chorizo. Rust: “You love it or you hate it. Het is extreem en anders dan anders – net als ikzelf.” Over zijn ambities is Rust bescheiden: “De erkenning van een ster is prachtig. Maar de grootste erkenning ligt voor mij bij de gast. Succes is voor mij dan ook een volle zaak en gelukkige gasten, daar ga ik voor.”

 

Artikel delen