Branchenieuws

Chef 't Amsterdammertje wint Young Chef Award

Na Marco van der Wijngaard, die de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or won, is er een andere chef van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht in de prijzen gevallen. Bram Eerenberg wint namelijk de Young Chef of the Year Award 2019. 

Tijdens de Gastvrij Rotterdam beurs werd er op 25 september 2019 gestreden om de felbegeerde titel “Young Chef of the Year Award 2019”. Vier jonge chefs, Bram Eerenberg van 'Restaurant 't Amsterdammertje' in Loenen aan de Vecht, Frank Daris van 'Restaurant Oonivoo' in Uden, Lionel Zimmermann van ‘Restaurant Bentinck’ in Amerongen en Martin Kooijker van 'Restaurant de Molenaar' in Onderdendam, gooiden alles in de strijd om hun gerechten zo goed mogelijk aan de jury te presenteren. Van Eerdenberg ging er uiteindelijk met de titel vandoor. 

Klassiek gerecht
De Jury bestaande uit voorzitter John Spruit, Michael van der Kroft (Restaurant Tres), Herco van Arragon (Keuken van Arragon), Dijlan van Vlimmeren (Hoofdredacteur SMAAKmag) en Manouk Wols (winnaar 2018, van Dell'arte) hadden het dan ook knap moeilijk om uit de vele gerechten de beste te selecteren.“Je merkt toch wel dat zodra het om echte klassiekers gaat zoals de verplichte opdracht soufflé het direct een stuk moeilijker wordt voor de kandidaten. Hoe goed ze verder ook koken. Het was ook wel een echt addertje onder het gras deze opdracht, maar dat maakt het juist leuk bij dit soort wedstrijden.”, aldus voorzitter John Spruit. Maar al met al presenteerden deze mannen echt wel mooie en vooral ook smakelijke gerechtjes die in een goed tempo binnen een strak schema geserveerd werden. De winnaar mag op stage bij een Europees Euro-Toques restaurant, krijgt reis- en verblijfkosten vergoed en ook nog eens 500 euro aan zakgeld mee. T

 

Reacties

Reactie toevoegen