Dennis Kuipers kookt op luxe event in Mexico

Tags: chef

Dennis Kuipers kookt op luxe event in Mexico

Vorige week vond The ONE event in Mexico plaats. Dit jaar was Michelinster chef Dennis Kuipers uitgenodigd om een 5 gangen diner te verzorgen op het meest luxueuze evenement van Mexico.

“The One” brengt de meest luxe en prestigieuze merken ter wereld bij elkaar in Mexico City, van auto’s en vliegtuigen, horloges en mode tot design en gastronomie. Tot de sponsoren en exposanten behoren Land Rover, Miele, Pegaso, Henessy, Maserati, Arnold & Son en Four Seasons Mexico City. Het evenement is  exclusief voor genodigden. Dennis Kuipers van The Dylan Amsterdam: ‘’Het is een eer voor mij om te koken bij The ONE. Beide zien wij kwaliteit als een van de hoogste waardes, en zijn we gefocust op het creëren van de beste ervaring voor onze gasten. Dat maakt dit een perfecte samenwerking’’ zegt Dennis over het aankomende evenement.

Michelin ster
Dennis Kuipers begon in 2006 als chef in het befaamde The Dylan Amsterdam in de keuken van restaurant Vinkeles. In 2009 werd zijn inzet bekroond met een Michelin ster. Dennis staat bekend om zijn simplistische, modern-Franse kookstijl, die hij combineert met een uitgebreid internationale karakter. Hij onttrekt zijn  inspiratie uit het seizoen, die leidend zijn voor de producten die hij zorgvuldig uitkiest. Het prachtige karakter van individuele producten en de  hoge kwaliteit ervan, is een voorbeeld van zijn simplistische kookstijl. Hij gelooft dat hij een grote verantwoordelijkheid draagt voor de voorgenoemde kwaliteit. Uiteindelijk moeten chefs samenwerken met hun leveranciers. In zijn eigen woorden: ‘’We moeten een eerlijke prijs voor het product betalen, zodat de boer alles op alles zet om het beste uit zijn producten te halen, zonder dat hij alternatieve technieken of lagere kwaliteit moet produceren om hogere winst marges te behalen. Op die manier, zijn we ook samen duurzaam. Als we beide trots zijn op het product en de juiste prijs betalen voor de kwaliteit, zijn we ook beide bewust van de waarde en gaan we verstandig om met de manier waarop we producten behandelen. Het fundament van zijn simplistische stijl is goed te zien bij zijn oester met Champagne, botersaus en kaviaar. De Anjou duif met bramen, ‘drop’ van Forono biet en saus van het karkas, gepaard met eendenlever, laat zien dat hij techniek en eenvoud tot een balans weet te brengen.

Amsterdam als culinaire bestemming
Amsterdam kan ontzettend trots zijn op de gastronomische ontwikkelingen die het heeft ondervonden de voorafgaande jaren. De jonge en opkomende chefs in combinatie met enthousiasme vanuit de lokale leveranciers, heeft de gastronomie richting continue innovatie geduwd; resulterend in een nieuw en hoger niveau. Bovendien heeft de erkenning van culinaire bezoekers Amsterdam op de kaart gezet, waardoor het zowaar concurreert met andere grote steden op een gastronomisch niveau. In de rol van voorzitter van de SVH Meesterkok Commissie, de hoogst haalbare titel als chef binnen in Nederland, focust Kuipers op de nieuwe generatie chefs; ‘’We willen graag jonge chefs motiveren en leren verder kijken, om de noodzaak te laten inzien van goed management en organisatorische vaardigheden binnen de keuken. Alleen dan kunnen we samen ons vakgebied naar het hoogste niveau tillen en de continuïteit behouden.’’

 

Artikel delen