FoodFest Cadzand op platform voor AIRrepublic

Tags: chef

FoodFest Cadzand op platform voor AIRrepublic

Op 2 en 3 juni trekt het culinaire festival FoodFest opnieuw naar Cadzand maar dit keer op een nieuwe locatie. 

De ondertussen vierde editie van het festival FoodFest zal tijdens het Hemelvaartweekend voor het eerst plaatsvinden op het platform aan restaurant AIRrepublic van Sergio Herman, die samen met sterrenchef Syrco Bakker en Iman Soomers het festival organiseert. De festivalgangers zullen kunnen proeven van de specialiteiten van de (inter)nationale guest chefs en interessante talks meepikken. Welke guest chefs u mag verwachten wordt binnenkort bekend gemaakt.

Nieuwe locatie 
Met de volledige steun van de gemeente Cadzand en de provincie Zeeland groeit FoodFest dit jaar verder uit tot een tweedaags culinair festival. FoodFest verhuist van de strandkerk in Cadzand naar één van de mooiste plekken aan de Zeeuwse kust: het platform aan restaurant AIRrepublic, met een adembenemend zicht op de Noordzee en de koninklijke jachthaven van Cadzand-Bad. Het high end food event zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van juni, op zondag 2 en maandag 3 juni, tevens het einde van het hemelvaartweekend.

Sterrenschefs
Sergio Herman zet voor deze editie opnieuw zijn schouders onder het project. Samen met Pure C chef Syrco Bakker nodigt hij tal van nationale en internationale sterrenchefs uit om de menu's tijdens het festival te verzorgen. Op zondag kan je reserveren in Pure C, waar internationale chefs met minstens drie Michelinsterren samen met Sergio en Syrco in de keuken zullen staan. In AIRrepublic kan je zowel zondag als maandag terecht voor een lunch of diner door het team van AIRrepublic en een internationale gastchef bereid. Tijdens de voorgaande edities namen deel: Andreas Caminada • Arne Anker • Arnout Van Der Kolk • Dominique Persoone • Edwin Vinke • Gert De Mangeleer • Hendrik Buysse • Jaclyn Kong • Kobe Desramaults • Luke Armstrong • Marco Prins • Matthias Speybrouck • Maurice De Jaeger • Max Natmessnig • Michael Wolf • Nick Bril • Orlando Iradi • Pieter Lonneville • Ruben Adriaan • Sven Elverfeld • Thoru Nakamura • Willem Hiele • Zoë Lensen. 

Six beliefs 
De filosofie van FoodFest is gebouwd op six beliefs, overtuigingen die tijdens het event en het hele jaar door hoog in het vaandel worden gedragen: connection, value, appreciation, attention, integrity en self reflection.

Connection 
FoodFest wil een connectie maken met alles wat het festival omringt. Dit omvat mensen bij elkaar brengen, maar ook respect voor de planeet tonen en daarbaar zijn voor wat de natuur voortbrengt. Streef naar zero waste: gebruik het volledige product. 

Value
Door het serveren van ingrediënten van de hoogste kwaliteit, bewust samengesteld door de juiste experten, wil FoodFest een mindset promoten die naar meer bewuste en duurzame keuzes leidt. 
Ga voor kwaliteit, niet kwantiteit. Kies voor ambacht en traditie. 

Appreciation
De chefs vinden het belangrijk hun dankbaarheid te uiten voor zowel de producten die ze gebruiken als voor de mensen die alles verzorgen, voor en achter de schermen.
Sta open voor de kennis en inzichten van je collega's. 

Attention
Door de samenwerking met wereldbekende professionals is elke dag een kans om te leren van de besten. Boven streef je er naar elke dag je eigen kennis over de industrie bij te schaven. 
Door met elkaar in gesprek te gaan kun je elkaar beter begrijpen, helpen en ondersteunen.

Integrity
Act local, think global. Belichaam de boodschap waar je in gelooft.
Laat je inspireren door internationale bereidingen en vertaal dit naar een lokale versie. 

Self reflection 
FoodFest koestert grote ambities en dat vergt een grote dosis zelfreflectie van iedereen die bij het proces betrokken is.
Communiceer je visie en leef hiernaar met volle intentie.

WECANDANCE (elektronic beach festival in Zeebrugge) zal de muzikale line-up samenstellen en hosten. Er zal dit jaar de mogelijkheid zijn om je ervaring op FoodFest naar een nieuwe hoogte te brengen met een verfijnde lunch of diner bij Pure C of AIRrepublic.  Een dagticket kost €25. Pure C: Op zondag 2 juni zullen topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker internationale driesterrenchefs uitnodigen om de keuken te verzorgen. Prijs: €325. AIRrepublic: Zowel op zondag als maandag kan je hier terecht voor gerechten van internationale guest chefs. Prijs: €215.

 

Artikel delen