Horecava: mis deze 10 highlights niet!

Horecava: mis deze 10 highlights niet!

Horecava 2019 is groter, completer en sterker gesegmenteerd dan ooit. Professionals uit alle hoeken van de markt vinden er onderdelen van hun gading. Van 4 spraakmakende pop-uprestaurants tot activaties rondom de thema's food mobility & delivery: aan alles is gedacht. Wat mag u absoluut niet missen? De Horecava en Entree Magazine geven u 10 highlights.  
 
1. Het TrendLAB (hal 1 en 6)  
In het TrendLAB worden 6 trends gepresenteerd rondom het thema ‘Food culture’. Het gaat om: all day breakfast, next level kitchen, personalised care, high traffic/convenience, healthy functional, no, low or pro (suiker en alcohol) en foodretail. Wat wil de gast van nu én morgen? Laat u op deze plek inspireren! Het TrendLAB is onderdeel van het InnovationLAB.  
 
2. Het Start-upLAB en Het Theater (hal 5)  
Het StartupLAB is dé playground waar 42 startups en doorgewinterde foodservice professionals elkaar ontmoeten. Woon pitches en presentaties bij van jonge startups, en laat u inspireren door alle nieuwe ideeën in de markt. In het theater staat iedere dag een thema centraal, waarbij moderator Frederique de Jong pitches, presentaties en rondetafelsessies begeleidt. Het Start-upLAB en Het Theater zijn onderdeel van het InnovationLAB.  

3. Food mobility & delivery (hal 9) 
Een volledig nieuw segment! Maak kennis met ‘klassieke’ en ‘nieuwe’ vervoersmiddelen van uiteenlopende bedrijven en kom alles te weten over de laatste trends op het gebied van maaltijdbezorging. 

4. Het Mediacafé (hal 1 in InnovatopnLAB)
In het Mediacafé ontmoet u allerlei soorten media. Zo maakt HorecaNederland.TV er items in een transparante kas en geeft fotograaf en foodstyliste Lucie Beck foto- en Instagramtips aan ondernemers. Ook zijn TIPPR (app met innovaties) en Lead Tactics (marketingadvies) van de partij én maakt het voltallige team van Entree Magazine op deze plek iedere dag een speciale beursmagazine. Honger of dorst? Dan staat het team van Baker's Dough klaar om u te voorzien van lekkere versnaperingen. Kom langs op deze levendite plek! Heeft u leuke innovaties voor in het magazine? Loop dat langs! Klik hier voor meer info.

5. Hotel World (hal 1) 
Hier krijgt u de laatste hoteltrends onder ogen, onder andere op het gebied van meubilair, servies, interieur en exterieur. Ook leuk: het hotel Nhow Amsterdam RAI opent in 2020 de deuren, maar in Hotel World krijgt u alvast een mock-up room te zien van het prestigieuze project. 

6. Programma van ISAAC Academy (hal 11) 
Aanbieders van softdrinks, wijnen en gedistilleerde dranken zijn te vinden in hal 11. Tevens is daar een eigentijds programma voor bartenders i.s.m. bar- en spirit trainingsinstituut ISAAC Academy. Centraal staan vernieuwingen rondom ambachtelijke merken en alcoholvrije varianten.  

7. Pop up-restaurants (hal 5 en restaurant First Floor) 
In Dutch Cuisine krijgt u tussen 12.00 en 16.00 uur verrassende combinaties met groenten op het bord van bekende chefs, waaronder Luc Kusters. The Traveller is het nieuwe restaurant van Michiel Deenik, Neal Valentijn (Visaandeschelde, The Roast Room) en compagnon Jeroen van Brussel. Het gaat later dit jaar open, maar op de Horecava is het nieuwe restaurant vast te zien én te proeven! Voor beide restaurants kunt u een tafel reserveren. 

8. Van bron tot bord (hal 7) 
De bezoeker kan hier zijn kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van meer dan 24 streekleveranciers uit alle 12 provincies. Gerenommeerde chefs koken 3 keer per dag voor de beursbezoeker. Van Bron tot bord in Nederland is een samenwerkingsverband tussen Bidfood, Vers 24/7, SVH Meesterkoks en de Horecava. 

9. Bierwereld (hal 10) 
Ga mee in de veranderende wereld van bier, craft, alcoholvrije en –arme bieren. Volg workshops, demo’s en tastings en beleef vernieuwende bierconcepten van Löwlander Botanical Brewkitchen en BrewDog Bar Experience.  

10. Street takeover (Reguliersdwarsstraat, Amsterdam) 
7, 8 en 9 januari vanaf 18.00 uur: dé afterparty in de Reguliersdwarsstraat, Amsterdam. Mis het niet!

Tags: 
Artikel delen