Horst in finale Jeunes Chefs Rôtisseurs

Tags: chef

Horst in finale Jeunes Chefs Rôtisseurs

Souschef La Provence in Driebergen Jelle Horst strijdt met 23 talenten om prestigieuze titel. 

Jelle Horst vertrekt dinsdag 17 september naar het Canadese Calgary om namens Nederland deel te nemen aan de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. Met 23 andere talenten strijdt de souschef van sterrestaurant La Provence in Driebergen vrijdag 20 september om de winst in deze prestigieuze kookwedstrijd.

Optimale voorbereiding
Jelle Horst moet het in de internationale finale van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 in Calgary opnemen tegen 23 andere getalenteerde chefs uit evenzoveel landen. Ze bereiden een driegangenmenu, dat wordt beoordeeld door een internationale jury van topkoks. De Nederlandse deelnemer wordt in Canada begeleid door Michel Oude Booijink, die twee jaar geleden in dienst van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte als tweede eindigde in de internationale finale. Om zich optimaal voor te bereiden, heeft Jelle Horst onder meer een week stage gelopen in Londen.

Nederlandse finale
Jelle Horst was in februari de beste in de Nederlandse finale, waaraan werd deelgenomen door zes talenten. Ze kookten met ingrediënten uit een black box een voor-, hoofd- en nagerecht voor vier personen. De jury beoordeelde zowel zijn technieken en organisatie in de keuken als de originaliteit en smaak van de gerechten als beste.

Over de wedstrijd
De internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition wordt al sinds 1977 jaarlijks gehouden en is een initiatief van La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs. Jelle Horst is de derde Nederlander die deelneemt aan de internationale finale. In 2017 was Michel Oude Booijink de eerste landelijke winnaar en eindigde hij mondiaal op plaats 2. Vorig jaar vertegenwoordigde Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden ons land.

Over Chaîne des Rôtisseurs
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging van liefhebbers (amateurleden en professionals) van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Van ieder aangesloten restaurant of hotel is minimaal één medewerker lid, meestal de eigenaar of chef-kok.
Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie, waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Op de foto van links naar rechts: Jan Wever - Bailli Régional, Michel Oude Booijink - Winnaar Nationale Competitie 2017, Siebe Stellingwerff Beintema - Chargé de Missions, Jelle Horst - Winnaar Nationale Competitie 2019, André van Alten - Chef La Provence, Piet van den Bosch - Conceiller Culinaire en Gerrit de Kiewit - Bailli Délégué.

 

Artikel delen