Jonnie Boer kookt op schip Nieuw Statendam

Jonnie Boer kookt op schip Nieuw Statendam

Dit weekend kookte Jonnie Boer van De Librije in Zwolle*** aan boord van Holland America Line’s nieuwste schip, de Nieuw Statendam. Het evenement was in samenwerking met Taste of Amsterdam. De Nieuw Statendam lag aangemeerd bij de Passenger Terminal Amsterdam. Jonnie Boer maakt deel uit van Holland America Line’s Culinary Council dat het gehele culinaire aanbod aan boord van de vloot overziet. Bekijk onder dit bericht foto's van de lunch.

Na ontvangst aan boord en een korte introductie door Frits van der Werff, vice president food & beverage Holland America Line, en Henk-Jan Kakebeen, oprichter van Taste of Amsterdam, volgde een rondleiding over het nieuwe schip. Deze eindigde met een vertoning van het entertainmentaanbod in de World Stage, het hoofdtheater voorzien van een 270 graden led-scherm. Daarna vond de Jonnie Boer-lunch plaats in specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Deze chique eetgelegenheid is ook de plek waar op diverse cruises een Proef de Librije avond plaatsvindt. Na afloop van het programma aan boord van de Nieuw Statendam konden genodigden Taste of Amsterdam bezoeken.

Nieuw Statendam
De Nieuw Statendam, het tweede Pinnacle-klasse schip van Holland America Line, biedt ruimte aan 2.666 passagiers. Sinds vorige maand heeft het Amsterdam als homeport. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar o.a. de Noorse fjorden, IJsland, Baltische Staten en de Noordkaap. De Nieuw Statendam biedt naast specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill nog andere culinaire opties. Gasten kunnen terecht in de Dining Room of in een specialiteitenrestaurant zoals Rudi’s Sel de Mer, een Franse visbrasserie van Rudi Sodamin, hoofd van de Culinary Council; het Pan-Aziatische Tamarind met een mogelijkheid tot dineren in de open lucht en Canaletto, Italiaans dineren in familiestijl.

Artikel delen