Branchenieuws
Foto Nathan Reinds

Madame Jeanette: culinair theater

Vorige week vond de première plaats van Madame Jeanette in een verbouwde Studio 21. Als bezoeker dineer je letterlijk middenin een liefdesverhaal dat op visuele, muzikale én culinaire wijze wordt verteld.

Madame Jeanette is de opvolger van de begin dit jaar gestopte dinnershow Pandora. De bekende evenementenlocatie in Hilversum werd de afgelopen maanden speciaal voor deze show volledig verbouwd en omgetoverd tot een intiem restaurant met een hightech decor. Met centraal in de zaal de keuken en het decor waarin zowel het podium als video en audio zich in een 360 graden setting rond de gasten bevindt.

Restaurant met entertainment
Het verhaal van Madame Jeanette, waarin Jeanette moet kiezen tussen haar muziek en de liefde, wordt verteld in combinatie van theater, livemuziek en culinaire gerechten uit de keuken van het restaurant. Richard Jonker, directeur van Studio 21: “Het idee was om iets te maken wat nog nooit eerder is vertoond in ‘dinnershow-land’. We hebben dan ook direct gekozen om de show te ontwikkelen vanuit de gedachte dat Madame Jeanette een restaurant zou zijn met entertainment, in plaats van andersom.” De ontwikkeling van de show is in handen van producenten Tribe Company en TWOFIFTYK, bureaus met veel ervaring in het bedenken en produceren van (internationale) muziekevents als De Vrienden van Amstel LIVE en Armin Only (wereldtour DJ Armin van Buuren). De techniek wordt volledig verzorgd door Chain en 0seven is verantwoordelijk voor het culinaire aspect van de show.

 

Reacties

Reactie toevoegen